Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. От два опита: „Възраждане“ не позволиха на Явор Божанков да се изкаже от трибуната

Политика

От два опита: „Възраждане“ не позволиха на Явор Божанков да се изкаже от трибуната

От два опита: Възраждане не позволиха на Явор Божанков да се изкаже от трибуната - Tribune.bg

Отново напрежение сред депутатите. Народните представители от „Възраждане“ не позволиха на Явор Божанков от ПП/ДБ да говори от парламентарната трибуна, а впоследствие заседанието беше закрито.

При първия си опит да говори, Божанков беше обкръжен от депутатите на Костадин Костадинов с викове „слизай веднага“, което принуди председателя на парламента Росен Желязков да даде 20 минути почивка.

„Забраниха със своето излизане на трибуна наш депутат да се изказва в критика на това, което се случва. Те не искаха техните избиратели да разберат, че са подкрепили Делян Пеевски”, разтълкува в кулоарите Кирил Петков.

След почивката, Божанков направи втори опит да говори от трибуната със същия резултат. Росен Желязков първо наказа с порицание част от групата на „Възраждане“, а след това изгони Костадинов от залата. Лидерът на партията обаче отказа да напусне доброволно, затова се наложи заседанието да бъде прекратено.

Предишната поява на Божанков преди няколко дни отново възпламени „Възраждане“ и ситуацията ескалира до плюене, дърпане, драскане и ритници. Костадинов се пък се закани, че никой от ПП/ДБ няма да бъде пускан на трибуната, а колегите му в партията, ще ги спират с телата си.

В крайна сметка, други депутати не бяха възпрепятствани, но изявлението на Божанков не беше допуснато.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети