Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ питат ще пътува ли енергийна делегация до САЩ

Политика

„Възраждане“ питат ще пътува ли енергийна делегация до САЩ

Възраждане питат ще пътува ли енергийна делегация до САЩ - Tribune.bg
Снимка:

От парламентарната група на "Възраждане"  ще пътува ли наша делегация до САЩ другата седмица и дали темата е енергетика.

"От "Възраждане" разбрахме, че следващата седмица се подготвя делегация, включваща представители на Народното събрание, на Министерството на енергетиката, на Българския енергиен холдинг и АЕЦ "Козлодуй", до САЩ", обяви народният представител Искра Михайлова.

Тя припомни, че четирима депутати от парламентарната им група са в енергийната комисия, но нито един от тях не е бил поканен или уведомен за визитата.

"Тъй като поканите са към членовете на енергийната комисия, ние смятаме, че темата ще е свързана с българската енергетика. Това, което достигна до нас като информация е, че поканените са подписвали декларации за конфиденциалност", уточни Михайлова.

Затова от "Възраждане" питат ще пътува ли тази делегация, по чия покана, каква е темата, това официално посещение ли е и, ако е така, защо няма информация в парламентарните комисии и в медиите, дали ще се водят преговори за закупуване на ядрени реактори.

Михайлова отбеляза, че през януари 2023 г. парламентът е взел решение, с което задължава Министерския съвет да води преговори с правителството на САЩ за изграждане на ядрени мощности на площадката на АЕЦ "Козлодуй" по технологията АP1000. Дали това е причината или нещо друго, което е записано в плана за възстановяване, свързано с "Булгартрансгаз", търсят отговор депутатите от "Възраждане".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети