Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ с декларация за референдума за лева: Една седмица ни дели от унищожаване на демокрацията

Политика

„Възраждане“ с декларация за референдума за лева: Една седмица ни дели от унищожаване на демокрацията

Възраждане с декларация за референдума за лева: Една седмица ни дели от унищожаване на демокрацията - Tribune.bg

Деян Николов цитира статия на Иван Костов

Една седмица ни дели от пълното унищожаване на демокрацията. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна депутатът от „Възраждане“ Деян Николов, който настоя Народното събрание да спази закона за прякото участие до гражданите, изискващ до 7 юли да бъде гласувано провеждането на национален референдум за запазване на българския лев до 2043 г. при над 400 000 подписа:

„Ние вече имаме протокол от ГРАО, който потвърди над 470 000 валидни подписа, а вчера в правна комисия управляващата коалиция от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС отхвърлиха точката за референдум от дневния ред, което е жалко, ако сте наредили на марионетките си в парламента да нарушат закона като не гласуват решения за провеждане на референдум, за да провокирате нас от „Възраждане“, след което да използвате реакцията ни като инструмент за пропаганда и опит за заличаването ни, то няма да успеете“.

Николов припомни публикация на Иван Костов, който нарече „гуруто на днешната градска десница“.

Ще си позволя да цитирам и кратка част от статия в „24 часа“ от 2009 година отново на вашия идол Иван Костов, но този път със заглавие „Предсрочно да въведем еврото? Малоумие е“, където пише:

„Най-мрачния вариант за българската парична система е едностранно да се евроизира. Това е малоумие, на всичко отгоре недопустимо за Европейската централна банка.“

„Съдбата наистина има чувство за хумор. Не ние, а Иван Костов ви казва, че идеята ви е малоумна“, каза от трибуната Деян Николов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети