Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ събират подписи за вот на недоверие, Петков спокоен, че Денков е безалтернативен

Политика

„Възраждане“ събират подписи за вот на недоверие, Петков спокоен, че Денков е безалтернативен

Възраждане събират подписи за вот на недоверие, Петков спокоен, че Денков е безалтернативен - Tribune.bg
Снимка:

От „Възраждане се заеха да събират подписи за вот на недоверие към кабинета Денков, обяви пред медиите лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Ще изчакаме да видим и какво ще е решението на БСП и утре, най-късно в петък, вотът на недоверие ще бъде внесен заради цялостната политика на правителство в сектор енергетика и унищожаването на българската въглищна индустрия“, заяви Костадинов.

Той уточни, че са необходими минимум 48 подписа. Според правилата на Народното събрание дебатът за вота трябва да се проведе в рамките на 3 до 7 дни. От края на тази седмица обаче депутатите няма да заседават заради предизборната кампания.

ИТН подкрепят вота. БСП – тепърва ще решават. Социалистите свикват извънредно заседание на Изпълнителното бюро в четвъртък. „Знаете – в нашата партия решенията не се взимат на крак и еднолично“, каза пред журналисти в парламента Георги Свиленски.

„Позицията ни за това управление е ясна още от ден първи на сформирането му – ние не подкрепяме правителството на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. То е вредно за България“, подчерта обаче той.

„В този момент няма друга алтернатива на управлението на Денков“, заяви съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“ Кирил Петков.

Той обвини „Възраждане“, че се опитват да политизират тези реални протести и се опитват да ги използват за изборите за местна власт“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп