Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ след поканата на ГЕРБ: Ще подкрепим правителство само с наш мандат

Политика

„Възраждане“ след поканата на ГЕРБ: Ще подкрепим правителство само с наш мандат

Възраждане след поканата на ГЕРБ: Ще подкрепим правителство само с наш мандат - Tribune.bg
Снимка:

„Възраждане” отговори с позиция след поканата на ГЕРБ-СДС за консултации с парламентарно представените партии. От партията се категорични, че единственото правителство, което ще подкрепят, е с техен мандат.

„В случай, че получим мандат, при неуспешен първи и втори такъв, ще отправим покани към всички парламентарни сили, без ДПС, за разговори при подчертаване на петте задължителни условия за формиране на кабинет. Те са провеждане на референдум за запазване на българския лев, провеждане на референдум за излизане от НАТО, премахване на санкциите срещу Руската Федерация и финансови компенсации за потърпевшите от тях български предприемачи, прекратяване на изпращането на военна помощ за Украйна и недопускане на въвличането на България във военния конфликт чрез изпращане на български военен контингент,  свикване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членството на България в Европейския съюз, които към момента не са изгодни”, заяввяат от партията.

Оттам допълват, че няма да разговарят с ДПС по тези приоритети. От партията са на мнение, че попадането на ДПС на  второ място на последните избори е огромна заплаха за националната сигурност на страната ни. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати