Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ спънаха БСП по пътя към втория вот на недоверие

Политика

„Възраждане“ спънаха БСП по пътя към втория вот на недоверие

Възраждане спънаха БСП по пътя към втория вот на недоверие - Tribune.bg
Снимка:

От партията на Костадинов обяснили, че искат вотът да се проведе след местните избори и не дали достатъчно подписи

БСП засега отлага, но не се отказва от привеждане на втори вот на недоверие към кабинета „Денков“. На нарочна пресконференция заместник-председателят на ПГ на левицата Атанас Зафиров обясни, че с анонсирането на вота той е получил подкрепа от ИНТ и „Възраждане“. После след забележки от партиите е бил изработен окончателен вариант на мотивите.

„ИТН са съгласни веднага да внесем тези мотиви по вота и да инициираме такъв вот. „Възраждане“ за съжаление получихме отказ с мотив, че по време на кампания не бива да се прави такъв вот. Тогава възниква логичния въпрос, защо самите те повдигнаха вот на недоверие в сектор енергетика по време на кампанията. Енергетиката може да е компонент от националната сигурност“, каза Зафиров.

Той се оплака, че подписите на БСП и ИНТ освен това не стигат.

„Получихме от „Възраждане“ само един лист с подписи, при необходими три, за да бъде внесен в парламента. Става ясно, че има на практика само една декларативна подкрепа, а фактически отказ от такава и проява на тънки политически сметки. С отказа си да подкрепят вота, на практика по този начин „Възраждане“ пазят правителството и му дават шанс с всеки изминал ден да вреди на българските интереси, като задълбочава разделението в обществото“, каза още Зафиров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети