Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ заведоха депутати от „Алтернатива за Германия“ на границата, била като разграден двор

Политика

„Възраждане“ заведоха депутати от „Алтернатива за Германия“ на границата, била като разграден двор

Възраждане заведоха депутати от Алтернатива за Германия на границата, била като разграден двор - Tribune.bg
Снимка:

Немските депутати били втрещени, че няма камери на браздата

Депутатите от „Алтернатива за Германия“ проф. Райнер Ротфос и проф. Харалд Вайел са посетили българо-турската границата. Представителите на втората по-големина партия в Германия са били у нас по покана на на „Възраждане“, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Заведохме ги на българо-турската граница край село Крайново, община Болярово. Минахме по републиканските и по горските пътища, за да стигнем до там. Пътят до село Крайново, разбира се, е в окаяно състояние, и това създава проблеми на нашите граничари да реагират в дадени ситуации с бежанците. Горските пътища са още по-зле“, разказа впечатленията на немските депутатите народният представител Никола Димитров на специална пресконференция в БТА.

„Немските депутатите видяха така наречената от някои наши политици „велика българска ограда“, която е надупчена като швейцарско сирене от кръпки. На нея личаха части от дрехи, когато мигрантите са прескачали. Този път нямаше зеещи дупки, но личаха десетките кърпежи на такива. Самите депутати отбелязаха, че тези кръпки не са никак сериозно препятствие и лесно могат да се отворят наново и да се премине през тях“, разказа Димитров.

По думите му впечатление са направили кабинките, които са поставени за отдих на нашите граничари и които са в окаяно състояние, не се поддържат, нямат ток и вода, подът липсва на места.

„Но това, което ги втрещи е липсата на камери, дори питаха защо няма видеонаблюдение. Ние неофициално им казахме, че всички знаем, че трафика на бежанци се контролира и най-вероятно това е причината камерите да липсват в този участък. Разказахме им, че няколко наши граничари в опит да опазят българската граница и да изпълнят служебния си дълг, загубиха живота си“, обясни пред журналисти Никола Димитров.

Той коментира, че най-огромният проблем, който имаме в момента е липсата на достатъчно граничари, защото една граница, ако няма жива сила, няма как да се опази.

„Многократно съм задавал въпрос на министъра на вътрешните работи кога ще бъде увеличена щатната бройка, нужно е увеличение с 1264 човека, но за съжаление те няма как да бъдат обучени толкова бързо. Изводът, който си направихме с „Алтернатива за Германия“, е че опазването на границата е български ангажимент, сами трябва да я пазим, не да чакаме на някой от Европа да свърши нашата работа. Министерският съвет от своя страна трябва да отпусне необходимите средства – да се закупят дронове, повече гранични коли, пътищата трябва да си оправим.“, допълни народният представител от „Възраждане“.

Според него срещата е била важна за партньорите им от Германия, тъй като това, което се говори там, няма нищо общо с реалността и колко много мигранти всъщност влизат нелегално в България.

„Алтернатива за Германия“ изключително се вълнуват от опазването на българската граница, защото за всички е ясно, че тези бежанци, които минават през България имат за цел да стигнат до Германия, Австрия, Франция, където социалните системи са много по напред, но пък преминавайки през България ни създават доста проблеми както се видя и последните дни“, обясни още Димитров.

На 24-ти този месец „Възраждане“ очаква нова делегация с депутати от парламента на Бавария, които също ще посетят границата ни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети