Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Величие“ искат програмно, а не експертно правителство

Политика

„Величие“ искат програмно, а не експертно правителство

Величие искат програмно, а не експертно правителство - Tribune.bg
Снимка:

Да го получим третия мандат, би било комплимент и отговорност, заяви Николай Марков

„Приложихме системен подход с влизането си в НС. Бяхме разбрани от малко правни субекти в парламента. Поискахме среща с лидера на ГЕРБ Борисов с една цел, да имаме яснота по целите, които си поставя правителството, което ще се формира. Не бяхме чути и ние нямаме яснота по това какво ще прави това правителство и какви ангажименти поема. Посланията им бяха формални“, заяви лидерът на ПГ на Величие Николай Марков по време на преговорите за правителство при президента.

„Разбира се, Борисов има право на този отказ, но ние не можем да подкрепим или да де подкрепим незнанието. Важно е да се знае какви ангажименти предстоят от стратегическа гледна точка и целите на това правителство. Криенето зад експертно правителство не е полезната формула, това прикрива коалиционни взаимоотношения, за да не бъдат видими за обществото“, убеден е Марков.

„Това е вид популизъм и демагогия, които се разиграват в НС и липсва пряка отговорност. Най-близо до нас стои програмно правителство с ясни цели и задачи от лицата, които имат ангажиментите и най-голямото доверие да го съставят“, заяви още Марков. Има все повече хора в парламента, които не искат да носят отговорност. Най-честно ще бъде да има ясно програмно правителство с ясни приоритети, задачи и цели, каза още Марков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати