Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. "Величие" няма да подкрепят кабинет, но ще участват в коалиции по теми

Политика

"Величие" няма да подкрепят кабинет, но ще участват в коалиции по теми

Величие няма да подкрепят кабинет, но ще участват в коалиции по теми - Tribune.bg
Снимка:

От "Величие" няма да подкрепят кабинет, но ще участват в коалиции по теми, заявиха пред Нова тв Ивелин Михайлов и Николай Марков от политическата формация. Николай Марков припомни, че страната е парламентарна република.

"България, обаче, не се управлява от парламента. Тоест, първо трябва да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ - да осветим процесите и философията, чрез които се взимат управленските решения. Откъде се взимат тези решения, кой ги взима и какви са резултатите от тях. Това ще осветим", коментира Николай Марков въпроса каква е амбицията на партията му в НС. Той подчерта, че "чисто коалиционно няма да подкрепят мандатоносител, но тематично може да се търси подкрепа", отбеляза Марков.

От своя страна Ивелин Михайлов изтъкна, че от "Величие" са близо до хората.

"В страната има много хора, които заявяват позиции, но вършат малко работа. Искаме да спрем с формирането на нови политики и създаването на нови закони и да следим за спазването на старите", обясни Ивелин Михайлов.

По думите на бизнесмена-политик България има "перфектно законодателство, което уточнява по какъв начин трябва да се спазват редът и законността в страната".

"То не се спазва. Затова, каквото и да променяме, ако същите процеси продължават - ние няма да имаме грам напредък. Ние знаем конкретните проблеми и искаме НС като орган, който трябва да контролира изпълнителната власт, трябва да установи защо се случва това нещо. Имаме конкретни идеи и предложения. Основната ни функция е да работим за България. До момента не сме видели някой да прави това", подчерта Михайлов. Той се ангажира, че "Величие" ще участват в тематични коалиции по теми.

"Но ние не познаваме в момента желанията на другите в парламента", отбеляза Михайлов. Той бе категоричен, че не биха подкрепили създаването на каквото и да било правителство.

Идеологът на партията отхвърли твърденията, че създаденият от него "Исторически парк" е финансова пирамида. Той посочи, че във Ветрино работели добре с ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати