Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 10 руски дипломати напуснаха България

Политика

10 руски дипломати напуснаха България

10 руски дипломати напуснаха България - Tribune.bg
Снимка:

Десетте руски дипломати, които бяха обявени за персона нон грата, са напуснали територията на България, информира БГНЕС.

На 18 март България обяви 10 руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата, като им даде 72-часов срок да напуснат страната ни. Предложението е направено от компетентните власти и съгласувано с премиера Кирил Петков.

Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев е връчил съответната вербална нота на посланик Елеонора Митрофанова.

Посочените служители на посолството на Руската федерация у нас са осъществявали на територията на Република България дейност, несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Руското посолство в София заяви, че решението на България да експулсира 10 руски дипломати е „поредната агресивна стъпка“, на която Москва ще отговори по съответния начин.

От дипломатическото представителство заявиха още, че „този враждебен демарш скоро ще получи съответната оценка и реакция, адекватна на новия дух на двустранните отношения“.                                         


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати