Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 105 кандидати на ВМРО от гражданската квота-сред тях Ернестина Шинова, Кузман Илиев и Боян Чуков

Политика

105 кандидати на ВМРО от гражданската квота-сред тях Ернестина Шинова, Кузман Илиев и Боян Чуков

105 кандидати на ВМРО от гражданската квота-сред тях Ернестина Шинова, Кузман Илиев и Боян Чуков - Tribune.bg
Снимка:

„Битката няма да е лека, хората ще решат колко депутати ще имаме“, каза Красимир Каракачанов

Сто и пет от кандидатите на ВМРО за парламентарните избори на 4 април са от гражданската квота, от тях осем са водачи на листи. Това каза вицепремиерът и лидерът на партията Красимир Каракачанов. Партията реши този път да се яви самостоятелно на вота.

Сред кандидатите са напусналият БСП експерт по външна политика Боян Чуков, който попада в листата на войводите в Стара Загора.

Сред другите интересни имена е икономистът Кузман Илиев, който доскоро беше телевизионен водещ, както и актрисата Ернестина Шинова. 

„Тя самата пожела да бъде на две последни места - 30-то място във Варна и 16-то във Шумен, с ясното съзнание, че именно в това съревнование се ражда истината“, обясни Каракачанов.

Шинова е съпруга на режисьора Андрей Слабаков. Той самият бе избран за евродепутат преди 2 г. от гражданската квота на ВМРО.

Други имена в листите на партията са ген. Кирил Радев, проф. Христо Смоленов, Давид Александров, ръководителят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров, общинският съветник от Пловдив Владимир Кисьов, Арлин Антонов и напусналия БСП Иван Иванов.

„Представителите от гражданската квота са хора със собствена позиция, характер и отстояване не българския национален интерес“, заяви Каракачанов.

„Много хора не искат да членуват в партии. Защото политиците направиха думата партия мръсна дума през последните 30 години. Ние смятаме, че българското общество не са партиите, а хората. Винаги сме толерирали преференциалното гласуване“, заяви Каракачанов.

„Битката няма да бъде лека. Всички водачи на листи са ясни. Не обичам да давам прогнози. Колко депутати ще има ВМРО зависи от това как ще се проведе кампанията и какво ще решат хората“, каза вицепремиерът и лидер на партията.

ВМРОВМРО

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Леле воѝвода до воѝвода, само ,че са комунистически филиал,а семеѝство Слабакови пъкк станаха много активни синът в Брюксел,снахата в НС а генезиса им комунистически,дали пък на се готвят за коалиция с БСП,като им гледам новите им членове.
25.02.2021 12:32 / Отговор
Трифонич Тая, кръстената на Че Гевара, лобистка на "Академик Неделчев" ли ще го играе:)))
Пак ще ревете, че не достигат експертите в парламента!
25.02.2021 13:00 / Отговор
ВМРО е тръгнало да измества фракцията на Корни. Ако успеят, "голяма коалиция" вероятно ще се случи с тях, а не с парчета от БСП. При такова развитие не бих се учудил на трето или дори четвърто място за Корни и компания.
25.02.2021 14:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети