Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 11 областни града с кмет още на първи тур

Политика

11 областни града с кмет още на първи тур

11 областни града с кмет още на първи тур - Tribune.bg
Снимка:

Без сериозни инциденти и при сравнително висока избирателна активност преминаха местните избори

Без сериозни инциденти и при сравнително висока избирателна активност преминаха местните избори, съобщава БНТ.

В рамките на деня в Централната избирателна комисия са постъпили близо 250 сигнала за нарушения, като повечето от тях са били несъществени.

Обработката на протоколите от СИК в ОИК продължи през цялата нощ, като към момента в някои градове вече са обработени над 90%, а в община Силистра дори 99%.

В по-големите градове обаче са обработени едва 20-30% от протоколите.

От предварителните данни се очертава в няколко областни града да има избран кмет още на първи тур. Това са Бургас с Димитър Николов, Велико Търново с Даниел Панов, Враца с Калин Каменов, Габрово с Таня Христова, Кърджали с Хасан Азис, Кюстендил с Петър Паунов, Монтана с Златко Живков, Стара Загора с Живко Тодоров, Търговище с Дарин Димитров, Хасково с Станислав Дечев, Варна с Иван Портних.

В София, Пловдив се очертава балотаж.

По последна информация от председателя на ЦИК Александър Андреев обстановката е нормална и забавянията на места се дължат основно заради допуснати грешки в протоколите.

Запитан кой има право да влиза на местата, където се предават изборните книжа, той поясни, че в Изборния кодекс е разписано, че могат да присъстват застъпници на отделните политически сили, наблюдатели и средствата за масова информация, но не и самите кандидати.

Той изрази надежда, че всички ОИК ще спазят установения срок от 48 часа. По негови думи към момента няма данни за възможно забавяне извън предвидения срок.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети