Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 14 социологически агенции скочиха срещу изказване на Ицо Хазарта

Политика

14 социологически агенции скочиха срещу изказване на Ицо Хазарта

14 социологически агенции скочиха срещу изказване на Ицо Хазарта - Tribune.bg
Снимка:

В декларация от BAMOR настояват Христо Петров и ръководството на ПП „да назоват публично агенцията, която „на миналите избори е искала 100 хил. лв., за да дадат процент отгоре”

14 социологически агенции, обединени в „Българската асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение” (BAMOR) скочиха срещу изказване на Ицо Хазарта по Нова тв.

Изследователите на общественото мнение изразиха възмущението си от твърдение на рапъра, който е кандидат-депутат, че  „социологическа агенция е искала през 2021 г. 100 хиляди лева за публикуване на данни в полза на „Продължаваме промяната“. Изказването си Христо Петров е направил в предаването „На фокус с Лора Крумова“ по Нова телевизия на 18 септември 2022 г. , пише „24 часа”.

В декларация социолозите настояват Христо Петров и ръководството на „Продължаваме промяната” в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев  „да назоват публично агенцията, която (цитираме) „на миналите избори ни е искала 100 хил. лв., за да дадат процент отгоре“ (край на цитата)”.

По думите им подобни безадресни коментари не само вредят на работата на онези агенции и анкетьори, които добросъвестно и според професионалните стандарти извършват социологически проучвания, но и чрез създаването на недоверие към всички поддържат корупционна среда, срещу която ПП декларира, че се бори.

„Със съжаление отбелязваме, че подобни атаки се случват в дните на национална предизборна кампания, когато резултатите от социологически проучвания имат още по-висока информационна стойност за обществото ни”, пишат още социолозите.

„Апелираме към всички анализатори – социолози, политолози, журналисти, граждански организации и др., да се присъединят към нашата позиция за неразпространение на безадресни обвинения и да изискаме изясняването на този случай, вместо да се захранват поредните скандали”, призовават изследователите на общественото мнение.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати