Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 146 закона е приело 44-ото Народно събрание през 2018 г.

Политика

146 закона е приело 44-ото Народно събрание през 2018 г.

Снимка:

Парламентът е провел 131 пленарни заседания

През 2018 г. Народното събрание/НС/ е приело 146 закона и 138 решения, показва справка на парламентарния пресцентър. От 1 януари до 21 декември в НС са постъпили 177 законопроекта, като половината от тях са внесени от народни представители. Предложените проекти за решения са 161, от които 134 са на депутати. През годината 44-ото НС е провело 131 пленарни заседания, седем от които извънредни.

По време на петата сесия на 44-ото НС, от 1 септември до 21 декември, сред приетите нови закони са Закон за хората с увреждания, Закон за личната помощ, Закон за предприятията на социалната и солидарната икономика, Закон за киберсигурност, Закон за физическото възпитание и спорта и др. Парламентът е гласувал промени в Административнопроцесуалния кодекс, Закона за пътищата, Закона за устройство на територията, Закона за държавната помощ, Закона за семейните помощи за деца и др.

В този период е отхвърлен един вот на недоверие към Министерския съвет за провал в областта на здравеопазването. Членовете на правителството са отговорили на 375 въпроса и 10 питания. От ПГ „БСП за България” са внесли 354 въпроса и 15 питания. От ПГ на ПП ГЕРБ са отправили 42 въпроса и 2 питания, от ПП „Обединени патриоти” – 15 въпроса, от ПГ на ДПС – 12 въпроса и едно питане и от ПГ на ПП ВОЛЯ – 6 въпроса.

Най-много на депутатски въпроси са отговаряли министърт на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – 68, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – 67, министърът на околната среда и водите Нено Димов – 34, министърът на вътрешните работи Младен Маринов – 32, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – 30, вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – 22, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – 19 и т.н.

По текста работи: Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още