Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 18-годишен протестър обяви, че ще прави партия

Политика

18-годишен протестър обяви, че ще прави партия

Снимка:

Доскоро Кирил Балдев беше привърженик на Бойко Борисов, мечтаеше да стане депутат от ГЕРБ

„Кирил Балдев официално обяви плановете си да учреди собствен политически проект, който ще бъде изцяло от млади хора. Очаква се до ноември месец да бъде проведен Инициативен комитет и регистриране на партията.

Възможностите за име все още се обсъждат, но партията ще участва още на парламентарните избори през 2021 г. Балдев обясни, че е взел това решение, след като е получил огромна подкрепа от симпатизантите си“. Това гласи съобщение във Фейсбук страницата на младежа, който е активен протестиращ.

Кой е Кирил Балдев?

През 2019 година младежът напусна Центъра за настаняване в село Звъничево, тъй като навърши пълнолетие. Той никога не е криел плановете си за бъдещето, многократно признавайки, че мечтае да стане депутат от ПП ГЕРБ. Като краткосрочни цели след 18-тата си годишнина Балдев посочва да стане част от младежката организация на управляващата партия.

От 15-годишен той е инициатор на благотворителни акции като даряване на книги и закупуване на козунаци за Великден за възрастни хора. През 2018 година той се свързва с депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, която прави дарение на книги за читалището в село Труд, община Марица.

ГЕРБ/Официална страницаГЕРБ/Официална страница

Отново през 2018 Десислава Атанасова и друг депутат от ГЕРБ Александър Мацурев правят дарение на зимни якета, спортни екипи и маратонки, предоставени от Любо Ганев за децата от Центъра за настаняване в село Звъничево. Инициатива отново е по молба на Кирил Балдев.

През изминалите години не липсваха сигнали от граждани, че Балдев злоупотребява с личната си история и получените средства за благотворителност с цел собствена облага. Не липсваха слухове, че момчето има голяма цел – политическа кариера. В онлайн пространството се появиха страници със заглавия „Човекът с главно Ч“, „Момчето, което помага“ и „Благодетелят Балдев“, които бяха тиражирани от самият него.

Според информация на свидетели Балдев бил засичан да продава книги в онлайн пространството, докато в същото време набирал такива за кампании с цел дарение. Съмнение буди и изказването на сирака пред медии, че е закупил 200 книжни издания за дом за възрастни хора в Пловдив с лични джобни пари, тъй като средствата, отпускани на децата в социалните домове, възлизат на 33 лева на месец.

Жители на Пазарджик изпратиха до местни медии публикация на тийнейджъра в социалните мрежи, в която паралелно с акцията „Да спасим книга“, той продавал хартиени издания „на промоция“, давайки личния си телефон за контакт.

ФейсбукФейсбук

Въпреки че доскоро младежът публикуваше текстове в защита на ГЕРБ и Борисов, вече той е в чисто ново амплоа – активен протестиращ, привърженик на Румен Радев, Слави Трифонов и Ренета Инджова, както и противник на членството на България в ЕС:

„Аз не искам България да е част от Европейския съюз! Те показват ясно техните цели и мотиви, като безучастно гледат! EU, вземете си парите и с тях си вземете и господин Борисов и co.”

Той има и конкретни искания:

ФейсбукФейсбук

„Исканията ми са:

1. Луна да е президент на България

2. Аз да съм министър председател на България 

3. Младите да не плащат за образоване, здравеопазване и градски транспорт“

Освен тези писмени заявки във Фейсбук профила си, Кирил Балдев качва снимки от протеста – на някои от тях той е редом до провокатори, които имаха типичното поведение на футболни фенове.

Новият млад политик е качил свои снимки с Христо Иванов и Борис Бонев.  

ФейсбукФейсбук

ФейсбукФейсбук


Коментари (9)

Някой да е изненадан?! Типично лице на протеста!
03.08.2020 22:23 / Отговор
Джедай Тотю Бухахахахахахахахаххахххахахаххахххахахаахахахахаа...
03.08.2020 22:28 / Отговор
DT По нашия край на такива им викат посерко.Черепухин трябва да му отдели фонд за памперси,защото този биберон още пикае на лопуш.Ако това храненче на държавата ще става политик тежко и горко на бедната ни и изстрадала държавица.Храни куче да те лае!
03.08.2020 22:53 / Отговор
Благо Пенев Браво на момчето. Успех!
04.08.2020 02:44 / Отговор
Анна - Мария Петкова АХАХАХАХХААХ
04.08.2020 06:02 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още