Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 2 дни след изборите – Христо Иванов вече чака предсрочните

Политика

2 дни след изборите – Христо Иванов вече чака предсрочните

Снимка:

„Демократична България“ няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или на БСП, за Слави не е изключено

„Демократична България“ влиза в 45-я парламент с намерението да прокара конкретни реформи, а не за да участва в правителство на всяка цена – особено ако офертата идва от ГЕРБ или БСП. От ДБ са готови да платят за позицията си и с явяване на нови избори. Това стана ясно от участието на съпредседателя на обединението Христо Иванов пред БТВ.

Той подчерта, че пред него и съмишлениците му е предизвикателството да преодолеят „тежката сянка на „трика“, който се случи през 2014 г. (твърденията на Реформаторския блок, че няма да се коалира с ГЕРБ – б.р.), предстои ни да покажем, че този път няма да има трикове, че това, което сме говорили, ще го изпълним“.

„Ние няма да подкрепим никаква форма на участие на ГЕРБ и ДПС във властта. Когато това се случи се надявам, че всички останали формации, които се явиха с това обещание на изборите, ще си задържат думата. Страната ще се освободи от едно бреме“, коментира Иванов, но и добави: „Имаме много ясно записано в коалиционното споразумение, че не можем да подкрепим управление с мандат на БСП“.

Така остава единствено вариант, предложен от „Има такъв народ“. Иванов призна, че е „силно скептичен“, че това ще се случи и „най-вероятно“ вървим към нов парламентарен вот.

„Може да се окаже, че този парламент може да въплъти в себе си решимостта на хората да има мнозинство, което да гласува против Борисов (…) Ние се готвим в този парламент да се свърши работа, за да отидем на честни и свободни от Борисов избори“, отбеляза Иванов и обясни, че очаква 45 НС да направи реформи в МВР и службите, в „репресивния режим“ през КПКОНПИ и спецсъда и обществените медии, като всичко това трябва да стане през законови промени.

От „Демократична България“ нямат проблем и с това да останат в опозиция. Според Христо Иванов зад партията вече има „нова коалиция на средната класа активни хора у нас и в чужбина“, обединени около свобода, законност и модернизация.  


Коментари (7)

Българин Ти Костовиста Христо не забравяй че и аш само под 10%подкрепа и условия не може да поставяш!!!
Твоята Рада Кънева и вие които предадохте България във Брюксел лятото никога няма се забрави!!!
Политиците трябва да са гъвкави и готови за диалог помежду си за благото и интереса на народа си и държавата!
Твоето его и интриги са на много ниски ниво и водени само от разчистване на личностните сметки а бе за народа!
Не забравяй че само една секция във София вие водите а ГЕРБ води във 24 секции във цялата страна а ДПС във 3 така че Христо недей да се главозамайваш ти и другите мутри като Мая и Чалгата да не паднете отвисоко,че тогава ще боли много!!!
06.04.2021 18:26 / Отговор
ДЕ(БИЛНА) БЪ(ЛГАРИЯ) И ХРИСТО ИВАНОВ ,
ВМЕСТО ДА ГОВОРЯТ САМО ЗА ГЕРБ, ДА ОТГОВОРЯТ:
ПОДКРЕПЯТ ЛИ ГЕНЕРАЛА-МУТРА РУМЕН РАДЕВ, КОЙТО ОПРАВДА АНЕКСИРАНЕТО НА КРИМ И ДОНБАС ОТ РУСИЯ НА ПУТИН?
...... ГЕРБ Е НАТО И ПО-ЕВРОПЕЙСКА-ПРИЗНАТО ОТ ВСИЧКИ ЛИДЕРИ НА ЕВРОПА.....
........ ДЕ БЪ - КРИЛО НА БСП/БКП ЛИ СТЕ?.....
...........ОТГОВОРИ,ХРИСТО.....!!
06.04.2021 18:56
Хе, хе Да правиш едно и също и да чакаш различни резултати, казват било шизофрения...

ДБ събра ЛГБТИ общността и джендърите да ги представлява в НС...
06.04.2021 18:32 / Отговор
Един примитив Този човек си позволи да говори за премиера на страната по един хашлашки начин. Че се бил молил ,че бил като куче,вързано за парно , и дежурните чекмеджета, пачки и други лакърдии. Христо скоро поглеждал ли се е в огледало? С тези събрани очички и огромен нос е копие на Алф .Дано да няма неговите осем стомаха , че нямат напълване.Отмъстителен, мазен, ъкащ либераст, изобщо отврат.Борисов е десет пъти по-мъж от него , макар че не си падам по мъже,де.
06.04.2021 19:20 / Отговор
Дундьо Моля, не обиждайте АЛФ!!!! Алф, за разлика от бойкикевия, беше симпатичен, с чувство за хумор и своеобразен морал, което е недостижимо за бойкикевия.
06.04.2021 20:43
Кое ли не беше ясно и досега работят за президента и за много богатите престъпници. Ще ограничават правомощията на институциите които ги преследват, защото за тях правосъдието е приоритет. Каквото и да разбират под правосъдие. Какво като ще харчим държавни милиони за избори пак и пак вместо за здравеопазване, или пътища или образование. Какво като ще събираме в пандемията членове на комисии и гласоподаватели и ще рискуваме живота им. Кучета я яли тази държава, не са виновни такива като Христо Иванов, виновен е който им дава гласа си.
06.04.2021 19:21 / Отговор
Ицко Ако Христьо ги плати да,но аз не искам да плащам.
Избори до дупка докато Да България не спечели
07.04.2021 10:01 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още