Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 2013: По предложение на БСП беше наложен мораториум на поскъпването на тока

Политика

2013: По предложение на БСП беше наложен мораториум на поскъпването на тока

2013: По предложение на БСП беше наложен мораториум на поскъпването на тока - Tribune.bg
Снимка:

Мораториумът върху цените на тока, който депутатите приеха, а после съжалиха, за да могат утре да прегласуват, но този пък с времеви граници, не е прецедент в българския парламентаризъм.

Нещо подобно беше възприето и пред 2013 г., като тогава имаше дори спор за „бащинството“ на идеята. Претендираха „Атака“ и БСП.

В крайна сметка беше възприето предложението на социалистите, чиито вносители бяха Драгомир Стойнев, Ангел Найденов, Явор Куюмджиев, Спас Панчев, Георги Кадиева, Петър Мутафчиев, Атанас Мерджанов и др.

„Парламентът ще приеме мораториум за вдигането на цените на тока, до момента, в който ДКЕВР е структуриран по начин, по който настоява обществото“, коментира тогава Ангел Найденов – по онова време все още част от БСП.

Към онзи момент, както е и сега, имаше брожения за смяна на ръководството на регулаторния орган. През 2013 г. това беше Евгения Харитонова.

„Атака“ също бяха внесли проект за мораториум, но подкрепиха и този на БСП.

„Това е наша идея и ние ще я подкрепим днес в парламента. Нищо, че я предлагат от БСП. Не претендирам за авторско право. От БСП вече взимат много наши идеи, в което няма лошо”, каза Волен Сидеров.

Той се обяви и за „пълна ревизия на управлението на ГЕРБ за да бъдат извадени наяве всички зулуми на предишното правителството и да се види докъде е докарана страната“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети