Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „24 часа“: Предпоследно: Пловдив дава и премиер за ИТН - Петър Илиев

Политика

„24 часа“: Предпоследно: Пловдив дава и премиер за ИТН - Петър Илиев

24 часа: Предпоследно: Пловдив дава и премиер за ИТН - Петър Илиев - Tribune.bg

Петър Илиев е най-вероятното име на новия премиер, съобщава и „24 часа“. Така Пловдив, откъдето идват основните кадри за екипа на президента Румен Радев и служебното правителство, ще излъчи и министър-председател на „Има такъв народ“.

Не е ясно дали той е предложение на президентския секретар Пламен Узунов, който подбира пловдивските кадри. Според определени източници е близък и до „Демократична България“.

Петър Илиев отговаря на редактирания портрет от партията „Има такъв народ“ - да не е участвал във властта от името на която и да е партия. Той беше номиниран от Слави Трифонов за правосъден министър в правителството с премиер Николай Василев, от което по-късно лидерът на ИТН се отказа под натиска на ДБ. Илиев е лауреат на приза „Адвокат на годината“, който му бе връчен от бившия служебен премиер на Радев проф. Огнян Герджиков. Той е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски” от 2006 г. досега.

Преподава „Конституционно право“, „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“. Петър Илиев е доктор по право.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети