Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „24 часа“: Унищожени ли са оригиналите на записите „под колоните на МС“?

Политика

„24 часа“: Унищожени ли са оригиналите на записите „под колоните на МС“?

24 часа: Унищожени ли са оригиналите на записите под колоните на МС? - Tribune.bg

Председателят на временната парламентарна комисия Николай Хаджигенов направи изключително странно признание в интервюто си за БНР по-рано днес. Той обяви за т. нар. „записи с брутално полицейско насилие“, прожектирани в петък по времена заседанието на комисията следното: „Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща все още трябва да се съхраняват в НСО.“

Националната служба за охрана е под пряката юрисдикция на президента Румен Радев, пише „24 часа“ в свой анализ.

Вторият ключов смущаващ момент в признанията на Хаджигенов е, че той лично е посочил на екип, предоставен му от вътрешния министър Бойко Рашков, „локацията“ в подчиненото на назначения от президента Рашков СДВР, където да открият презаписите.

Първият въпрос, който възниква е защо комисията „Хаджигенов“ и лично председателят й бързат толкова много да покажат презапис „втора“ или „трета“ ръка, без да са го сверили с оригинала? За да е пълно и обективно разследването на комисията, би следвало тя да разполага с оригиналите, нали? А и едва ли точно президентът Радев ще им откаже достъп до електронните архиви на НСО. Освен, ако оригиналите на тези записи или на записите на каквото, всъщност се е случило „под колоните на МС“ вече не съществуват?!

Вторият въпрос е откога принципалът на НСО – президентът Радев, знае и е бил информиран за съществуването на тези записи в масивите на службата?

Защо не нареди на шефа на НСО да предостави оригиналите на комисията „Хаджигенов“, след като те би трябвало да съдържат факти и обстоятелства, уличаващи най-големия му политически противник – Бойко Борисов, този, който разследва администрацията му – Иван Гешев, както и двамата вътрешни министри на Борисов – Младен Маринов и Христо Терзийски?

Маринов вече обяви, че е разпоредил разследване на случая, но не заради въпросните записи на НСО, а заради видео материали, заснети от протестиращи граждани в нощта на 10 юли 2020 г.

Третият въпрос е как и защо вътрешният министър Рашков предоставя достъп на народен представител до „локация“ в МВР, която му е указал същият този народен представител? На какво основание се е случило всичко това, след като стана ясно, че в МВР още веднага е извършена проверка, която не е укрила нищо от съда, прокуратурата и обществото?


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети