Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 24 народни представители с по 300 лв. глоба заради неносене на маски

Политика

24 народни представители с по 300 лв. глоба заради неносене на маски

24 народни представители с по 300 лв. глоба заради неносене на маски - Tribune.bg
Снимка:

РЗИ влезе в парламента и санкционира депутатите без маски

Служители на столичната Регионална здравна инспекция /РЗИ/ влязоха в парламента, за да съставят актове на народните представители, нарушили заповедта за задължително носене на предпазни средства на закрити обществени места.

Те бяха сезирани от председателката на парламента Цвета Караянчева, тъй като през последните няколко заседания редица депутати отказваха да слагат задължителните маски за лице, като мярка срещу разпространението на COVID-19, а други ги държаха под брадичката.

По официална информация ще бъдат санкционирани общо 24-ма депутати, а размерът на глобата е минималният – 300 лева.

От парламентарната група на ГЕРБ потвърдиха, че шестима от депутатите им са попаднали под ударите на закона. „Подписали са си актовете, не знам каква е стойността им. РЗИ ще си я определят. Който е сбъркал, ще си понесе санкция“, заяви пред журналисти заместник-председателят на групата Красимир Велчев. Той не е сред санкционираните и не оправда колегите си за техните действия.

„Не е най-правилното, но всеки бърка. Не мога да съдя всички колеги. След като е сбъркал някой, ще си понесе отговорността“, увери Велчев.

Трима депутати от НФСБ са с връчени актове за неносене на предпазна маска, но все още не са им издадени наказателни постановления с размера на санкцията, стана ясно от думите на лидера на партията Валери Симеонов.

Част от тях обаче имат пълните основания да обжалват в съда съставените им актове, смята Симеонов, като за пример даде народен представител, който съвсем за кратко свалил маската си, за да отпие глътка кафе. „Как може да поемеш глътка напитка, без да си свалиш маската. Това се вижда от записа“, коментира Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети