Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 34 държави са разрешили провеждането на вота на 2 април на тяхна територия

Политика

34 държави са разрешили провеждането на вота на 2 април на тяхна територия

34 държави са разрешили провеждането на вота на 2 април на тяхна територия - Tribune.bg
Снимка:

34 държави са дали разрешение за провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 април на тяхна територия. Това каза постоянният секретар и председател на Работна група „Избори“ в Министерството на външните работи Иван Кондов.

Австрия е дала разрешение за произвеждането на избори само в дипломатическите и консулските представителства. Допълнително за всички секции извън тях ще трябва да поискаме разрешение, давайки адреса, добави той.

Германия е дала разрешение за 40 места, където ще могат да се организират избори. В Чехия няма да се гласува извън дипломатическите и консулските представителства. Предложено е в Украйна да няма секции. Относно Турция само една секция е в район на обявено извънредно положение заради земетресението – секцията в Адана, обясни той и добави: МВнР е предложило на Централната избирателна комисия тя да бъде обединена със секцията в Мерсин.

За изборите зад граница ще бъдат назначени около 4500 членове на секционни избирателни комисии.

„От изборите на 4 април, имаме все нови затруднения. Секциите бяха увеличени двойно спрямо 2017 г, после машините пращахме в чужбина, а сега трябва да изпращаме повече хора – още около 600 души ще трябва да командироваме от страната”, поясни той. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети