Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 40 червени напуснаха БСП и структурата, в която членува и Румен Овчаров

Политика

40 червени напуснаха БСП и структурата, в която членува и Румен Овчаров

40 червени напуснаха БСП и структурата, в която членува и Румен Овчаров - Tribune.bg
Снимка:

40 социалисти са хвърлили партийните си билети днес. Всички те са били членове на червената организация в столичния район "Триадица", съобщава 24 часа.

Става въпрос за членовете на 2 основни партийни организации, а начело на едната е Александър Вачев, който беше кандидатът на БСП за районен кмет на "Триадица" на отминалите местни избори.

"Напускаме, защото искаме да останем социалисти", обясни Вачев пред "24 часа". "Аз съм отговорен човек и решението, което съм взел е тежко, но го вземам именно понеже съм отговорен към партията и другарите си. В последните години БСП претърпя съществени промени в модела на управление на партията, които не съответстват на принципите и характера й от времето, когато приех да съм член на БСП - вече 10 г. Работил съм с хората в района и другарите, и няма как да остана безучастен към процесите, които са на общественото внимание в момента - че БСП се превърна в авторитарна партия", каза той. И обясни, че са за запазване на колективните органи на партията и колективните принципи на ръководство.

Вачев допълни, че с другарите му, с които ратуват за социалистическите идеали, за принципите и за социалната държава, няма как да останат безучастни към "тази лидерска партия, в която се превръща БСП". Ние сме съмишленици, прогресивни социалисти, които искат да звучат на съвременния език на обществото, каза още той.

Вачев разказа, че процесът на напускане не тече само в "Триадица", скоро щяло да се чуе за други столични райони, както и за напуснали от червени структури в цялата страна.

Начело на организацията в "Триадица" е общинската съветничка Диана Тонова, която е близка до лидерката Корнелия Нинова и бе неин фаворит за поста на Калоян Паргов в СОС - шеф на червената група съветници.

В "Триадица" членуват още Румен Овчаров и Христо Проданов, който е сред новите попълнения в Изпълнителното бюро.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Надблюдател Не можеше да им се отрече на комунистите, че замирише ли им на власт, умееха да се консолидират! Още от времето на Луканов и Лилов имаха два клона...тия които са политици и излизаха за пред хората/ умееха да излъжат бабичките/, и другото крило , което въртеше далаверите! Но откакто стрина Нина се набута там , като кукувица избута другите от Позитанските гнездо, и сега и със шутове не могат да я изместят от там! Освен партията , си приватизира ролята на единствената опозиция, и така може да си крета поне още десет години! Като гледам , май Борисов няма нищо против!
17.10.2020 12:21 / Отговор
коментар Президента на бсп беше казал Парламента да се самозакрие!Е да така става само, че с неговата шефка нинова и партията и която си купи само за 30 милиона ама лева или евро те с миков си знаят!И така.......бсп се самозакрива!Накрая ГЕРБ и е виновен!
17.10.2020 18:45 / Отговор
Р.Овч. След приватизацията Нинова контролира 33% работническо-мениджърското дружество “Техноимпекс 98″, но към 2005 г. този процент вече е нарастнал до 48%. Взаимоотношенията на лидера на БСП Корнелия Нинова с „Техноимпекс“ обаче приключват още през 2005 г., когато тя поема поста заместник-министър на икономиката. В този момент ведомството е оглавявано от Румен Овчаров. По това време Нинова продава и акциите си в „Техноимпекс“. Няколко години по-късно близо 90% от акционерния капитал на „Техноимпекс“ вече е собственост на „Холдинг Нов век“ АД, който е част от „Химимпорт“.
19.10.2020 09:48 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети