Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 50 от ПП ще се изказват по заглавието „Изборен кодекс“, да се казвал „Закон, позволяващ извращение“

Политика

50 от ПП ще се изказват по заглавието „Изборен кодекс“, да се казвал „Закон, позволяващ извращение“

50 от ПП ще се изказват по заглавието Изборен кодекс, да се казвал Закон, позволяващ извращение - Tribune.bg
Снимка:

От най-високата трибуна в държавата Радостин Василев нарече Борисов „падишах“ и обяви, че ГЕРБ няма подкрепа и печелят само с купени гласове

Нови висоти в бавенето на парламентарна работа успяха да достигнат ПП. След забавяне с точно час на началото на дебата с процедурни хватки, се стигна и до обсъждането на закона – но не по съдържанието, а на заглавието. Над 50 депутати от „промяната“ се записаха да се изкажат по името „Изборен кодекс“.

„Нека променим заглавието на Закон за промяна в Изборния кодекс с цел контрол на гласа на изборите от партийни централи“, предложи акад. Николай Денков. Йордан Цонев, който председателства заседанието, предложи да внесе предложението си в писмен академичен вид.

„БСП е един параван за закона, който ГЕРБ и ДПС направиха“, заяви Йордан Терзийски от ПП. А Искрен Митев от същата партия заподозря другите партии, че се гласува на инат. „Не съм убеден, че го правите нарочно, а някой им нарежда. Да се казва „Закон, позволяващ извращение с изборния процес“. Това не са мои думи, а на Крум Зарков през 2020. Г-н Денков, вие знаете ли защо БСП вкарват закон като параван, който да върне ГЕРБ на власт“, върна той към колегата си от промяната Денков.

„Отговорността на БСП няма как да бъде избегната. ГЕРБ и ДПС действа на принципа „крадецът вика дръжте крадеца“.

БСП обаче не захапаха на стръвта на „промяната“ и не влязоха в спор с довчерашните си партньори. Периодично на ПП отговаряха единствено Мустафа Карадайъ и Десислава Атанасова.

„Току-що чухме един крадец да вика дръжте крадеца. Крадец и лъжец, помолен да представи фактите, а той не го направи. Ще покажем с факти машинациите на машините, а не на „алангро“ като вас“, отвърна Карадайъ.

Асен Василев се обърна към председателстващия: „Г-н Цонев, аз ви помолих да го отстраните Карадайъ. Той да отговори на къщите за тъщи“.

„Демонстрирате повече от час загуба на парламентарно време, ние ще отхвърлим текстовете за обществения съвет към ЦИК и район чужбина“, обеща Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Радостин Василев се обърна към председателя на ПГ на ГЕРБ, казвайки, че към този час е „мила и добра госпожа“.

„Бяхте привикана в централата на ГЕРБ, където вашия падишах ви каза, че могат да бъдат изтеглени. Вашият резултат не се гради на избори, а на купуване на гласове и фалшифициране през всички тези години“, заяви той.

 „Аз падишах нямам, нито цар. Но много ме притеснява, че мислите така. Не всички сме управляеми, замислете се защо мислите, че всеки може да бъде управляван“, отговори Десислава Атанасова.

Последва размяна на реплики межди Радостин Василев и Георг Георгиев от ГЕРБ.

„В мен е останало впечатление, че на Борисов се целуват ръце от Георг Георгиев и част от вашата група възлага, че той определя бъдещето на България“, каза бившият спортен министър. Георгиев от своя страна го нарече „известен с афинитета към козметични продукти човек“, вероятно във връзка с известния прякор на бившия министър „Гела“.

„Човек, основно известен с нередностите в институцията, която му е поверена. Тази институция е виждала и по-добро от обработената му коса“, каза Георгиев.

„Някои хора имат фиксации. Стават, лягат с името на чужд партиен лидер. Вие като сте изпаднали в шизофрения, вижте себе си. „Импотенцията“, за която говорите, е при вас“, каза Маноил Манев от ГЕРБ.

Йордан Цонев взе отношение по темата с целуването на ръка.

„И в християнството, и в исляма, целуването на ръка е знак на уважение от по-младия към по възрастния. Ако не сте го правили към бащите си, ви съветвам да го направите“, каза той.

Надежда Йорданова от ДБ призова проектът да се наименова „Закон за разрушаването на доверието в изборния процес“.

Според „промяната“ не може недоверието на граждани в машините да е мотив за промяна на закона, защото много българи не вярвали и че земята е кръгла, но това не било повод да се променят учебници по „География“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети