Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 50-те лева към пенсиите бяха наречени „подаяние“ в декларация на БСП

Политика

50-те лева към пенсиите бяха наречени „подаяние“ в декларация на БСП

50-те лева към пенсиите бяха наречени подаяние в декларация на БСП - Tribune.bg
Снимка:

БСП иска Закон за възрастните хора

В декларация от името на БСП социалистът Георги Гьоков определи мерките на правителството за грижа и подпомагане на възрастните хора в периода на пандемия като "подаяние от 50 лв." Гьоков посочи, че броят на пенсионерите у нас е 1 978 904 или близо 30 на сто от общия брой на населението.

„За никого не е тайна, че по-голяма част от тях живеят в крайна бедност. Средната пенсия е 383.03 лв., минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст е 215,32 лв., а социалната пенсия за старост е 132.74 лв. Жените получават средно със 110-120 лв. по-ниска пенсия от мъжете“, посочи депутатът. По думите му минималната пенсия у нас получават над 759 хил. пенсионери.

От името на БСП народният представител настоя за довършване на реформата в пенсионното осигуряване, за преизчисляване на всички пенсии, за премахване на максималния размер на пенсията и увеличаване на коефициента за всяка година прослужено време на минимум 1,33. Гьоков посочи, че всички плащания, които не са свързани с осигурителен принос, следва да се извадят от осигурителния институт. Той настоя за приемането на Закон за възрастните хора.

„Социалните услуги за възрастните хора, така както се реализират днес, не допринасят за изваждането им от групата на най-уязвимата част от обществото и отговорността за това е ваша“, каза той. 

"Заедно с ваши представители подготвихме Закона за възрастните хора. Управляващите го отхвърлиха няколко пъти, но този наш ангажимент ще бъде изпълнен докрай. Няколко пъти внасяме преизчисляване на всички пенсии. Това, че мнозинството гласува против, няма да ни спре, защото това е единственият начин да имате достойни доходи." това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук по-рано днес. Тя честити празника на възрастните хора и им пожела да бъдат здрави, уважавани и обичани.  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Всички привърженици на червените милионери моля да откажат или да върнат 50-те лева, понеже са само "подаяние". .
01.10.2020 12:11 / Отговор
Феноменално нагли идиоти !
01.10.2020 12:34 / Отговор
кесо Абе, дали кака ви Курни готви некакви невиждани благини за пенсионерите? Примерно всеки пенсионер да бъде снабден с екземпляр от "Визия за България" на Партията, та като четат да отидат/само мислено де/ в други социални измерения и да не обръщат много много внимание на свръхскоростното източване на държавата и социалните фондове от "спасителката" - БКП/БСП.
01.10.2020 15:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати