Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 8,5% преднина на ГЕРБ пред БСП, според изследване на „Екзакта“

Политика

8,5% преднина на ГЕРБ пред БСП, според изследване на „Екзакта“

8,5% преднина на ГЕРБ пред БСП, според изследване на Екзакта - Tribune.bg
Снимка:

С 8,5% ГЕРБ води пред БСП 2 дни преди изборите, сочат резултатите от изследване на „Екзакта Рисърч Груп“. Допитването е направено “face to face” само на територията на страната сред 1005 пълнолетни българи в 123 гнезда, в 92 населени места. Изследването е независимо от външно финансиране и е проведено със средства на „Екзакта Рисърч Груп”.

 

Изследване на ЕкзактаИзследване на Екзакта

ГЕРБ печели 28,5% от гласовете, срещу 20% за БСП. „Има такъв народ“ – 13 на сто, ДПС – 12.4 на сто. „Демократична България“ – 6.7 на сто, ВМРО – 4.3 на сто, „Изправи се! Мутри вън!“ /ИМВ/ – 4.3 процента.

Данните на „Екзакта“ от началото на март до момента показват, че интензивното разпространение на КОВИД у нас е фактор, който може да повлияе за намаляване на електоралната активност сред хората, които изпитват притеснения за здравето си. Това води до допускането, че ще гласуват под 3 млн. избиратели, най-вероятно между 2 600 000 и 2 800 000 души, коментират от агенцията.

В настоящото изследване регистрираме дял на твърдо решилите да гласуват, който е близък до 45%.

До деня на вота Екзакта очаква известен ръст на подкрепата за ГЕРБ и за „Има такъв народ“, както и задържане на електоралните дялове на БСП и ДБ.

Според изследването в парламента реално могат да влязат 6, 7 или 8 партии. Всичко зависи от избирателната активност, но главно от твърдостта на електоратите на по-малките формации.

Възраждане, АБВ, КОД и Атака получават в изследването дялове от порядъка на около и малко над 1%.

Коректно е мандати да се изчисляват след като има яснота по това колко партии влизат в 45-ия състав на българския парламент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп