Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Абсурден „запис“ на Борисов беше публикуван в опозиционни медии

Политика

Абсурден „запис“ на Борисов беше публикуван в опозиционни медии

Абсурден запис на Борисов беше публикуван в опозиционни медии - Tribune.bg

Премиерът отговори с показно как се фабрикуват подобни монтажи

Запис“ на премиера Бойко Борисов, в който псува чуждестранни премиери и обижда Цвета Караянчева, обикаля Фейсбук и опозиционни медии. В очевидно монтирания разговор с подчинен“ уж премиерът с леко метален глас „признава“ за натиск срещу „Еврохолд“ и по други актуални към миналата пролет теми.

Въпреки че дори с просто ухо е трудно клипчето да бъде взето насериозно, то успя да обиколи редица медии като „Афера“, „Актуално“, „Дунав мост“, Big5, „Frognews“ и др.

Видеото беше публикувано и във Фейсбук профила на Атанас Чобанов от „Бивол“, който обяснява, че „записът“ бил пристигнал „днес от анонимен източник през анонимизиращ имейл до няколко редакции“.

В записа премиерът-слънце обяснява на правителствен или партиен кадър как да се представи гаф на Караянчева, как ще смачка Еврохолд, как ще громи Елена Йончева с къщите за гости и как обяснява на колеги от Бавария, Унгария и Полша колко е прост и не знае английски, затова не бил разбрал, но в крайна сметка го е вкарАл на едни чужденци-премиери“, обяснява Чобанов.

Според него очевидният фейк бил записван с външно устройство в кабинета или в къщата на Борисов. Нямало следи от маркери за СРС

Цялата ситуация не беше удостоена с официален отговор от Министерски съвет. Вместо това премиерът лаконично отговори в социалните мрежи.

Забавляваме се“, написа лидерът на ГЕРБ и сподели старо видео с подобен шарж.

 В пуснатия от Борисов монтаж доста по-ясно личат моментите, с които е правена сглобката. Това обаче в случая е търсен ефект, а не липса на по-добра технология.

Всъщност подобни „записи“ с добро качество са изключително лесни за фабрикуване със съвсем достъпни инструменти. Още преди години в Youtube стана хит видео с виртуално копие на Барак Обама, което обяснява колко е лесно вече думи да бъдат вкарвани в устата на всеки.

Навлизаме в ера, в която враговете ни могат да „накарат“ всеки да каже всичко“, беше основното послание във видеото.

Жертви на подобни шаржове са ставали и други световни политици, включително Доналд Тръмп и Владимир Путин. Предимно целта е по-скоро подигравка отколкото нанасянето на реални имиджови щети, тъй като подобни записи лесно се доказват като фалшиви.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

Коментиращ Подмазвачи сте си вие
12.06.2020 19:45 / Отговор
Джедай Тотю Що бре, ми нека си пускат такива „записи“, колкото им душа иска, големите партийни играчи и тарикати от опозиционните партии и партийки. Само после да няма „Бах‘ маа‘му, що така пак се прецакàхме и на тези избори“, нали? Или „Е, сега пак ли ще клепариме под опашката на коня още четири години, а?“! Интересно, колко десетилетия трябва да минат, докато на някои хора им уврат главите, че не е този начина на работа с електората? Ами като нямат идеи, никой не им е виновен! Така че продължавайте със „записите“, много сте забавни, пък и не пречите!
12.06.2020 20:00 / Отговор
Karabas Barabas Тотю, ти си прав за това да питаш „колко десетилетия трябва да минат, докато на някои хора им уврат главите“? Явно, че някои хора са толкова тъпи и безпомощни, че не могат дори да теглят чертата отдолу и видят какъв им е резултата от всичките им напъни, крясъци, бръщолевене и квичене! Щото едно десетилетие вече мина, а те не могат и не могат да си дадат сметка, че не само не постигат абсолютно нищо, ами им се стопява и електоралната подкрепа! Сигурно ще чакат още едно десетилетие! В последните социологически проучвания БьеСиПье-то беше с 11% подкрепа срещу 21% за ГЕРБ, ама явно са безсилни, позитанци, да измислят нещо, което да им свърши работа!
12.06.2020 20:07
Иво Всичките фракции от партия бкп са си безидейни ама, и правят едни обещания които никой никога не може да направи като" детска градина на всяко дете"!Мислят си, че викове, крясъци, фалшиви "'новини"' на всеки час ще постигнат нещо!Не, молят се да стигнат само до служебен кабинет за да ограбят всички пари!Позитанци знаят, че не могат да измислят нещо за България и не искат власт, само служебен кабинет!Те трябва да са в коалиция с някой за им казват какво и как ще стане!Разбират само кражби на пари!
12.06.2020 22:00
АСЕН ИЛИЕВ "АФЕРА" Е САЙТ НА КГБ, КОЕ МУ Е "ОПОЗИЦИОННОТО"?! МНОГО ПО-ИНТЕРЕСНО ЩЕ Е ДА СЕ ПУБЛИКУВА СТЕНОГРАМАТА ОТ РАЗГОВОРА НА ТИКВАТА С ТАЯ ПОСЛЕДНАТА ЕВРОПЕЙКА, ЗА ЕВРОЗОНАТА :) ЛЪЖЕ ТИКВАТА ТА СЕ КЪСА! :)
12.06.2020 20:46 / Отговор
Асен Умния Рада ли ти е жена?И ти ли си обсебен от Бойко Борисов,като много други педали?
12.06.2020 20:58
Тартаковер Не знам дали действително е Тулупа, но е доста вероятно. Защото целият му интелект, умствен запас, ерудиция и стил, не са повече отколкото на Киро Бизона. Такъв стил е издайнически за вакуума под шапката. С тази разлика, че Киро Бизона си е останал обикновен гащник, а на този птичето кацнало на рамото, успял да го сграбчи и станал премиер !(можеше да е обратното!) Какъв друг изказ може да се очаква от човек който се е изграждал като личност, като е ял филии със свинска мас и бягал от училище? За съжаление с потресаващи лъжи, скудоумие и мазно "народнячество" успя да омае и оплете в паяжината на измамата, далеч по-умни и интелигентни хора по някакъв шамански начин!? Как става, не разбирам, но виждаме всички, че държавата ни с него си отива. Вероятно унесените в неговата "харизма" последни ще го осъзнаят...
12.06.2020 21:50 / Отговор
Емо Щом си по-умен, по-добър, най-знаещ кандидатирай се за премиер, да те изберем, и да сме спокойни, че имаме премиер за чудо и приказ!Айде какво чакаш другарю!
12.06.2020 22:05
Патриций от провинцията с външна тоалетна Но тъпаците,като теб не е успял да омае!Тебе злобата ще те убие,не простотията ти.
13.06.2020 00:56
тиквун Какъв сайт имало тук, добре че беше записа да се разбере и за него. Не вярвам коментиращите да са тролове, защото те са единствените, които го четат. По скора са сектанти от клана на Баце
13.06.2020 10:57 / Отговор
каскет бийч Ами бай Гешев да се задейства да види кой е ТОА дето пуска таквиз запаси...Ма що дремаш, бе Гешов и ти ли стана от БКП то
15.06.2020 15:36
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати