Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. АБВ дължат 56 700 лева на държавата, но иначе дават Борисов на прокуратурата

Политика

АБВ дължат 56 700 лева на държавата, но иначе дават Борисов на прокуратурата

АБВ дължат 56 700 лева на държавата, но иначе дават Борисов на прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

Партия АБВ дава премиера Бойко Борисов на прокуратурата, съобщава БНР. Причината е, че на срещите си с жителите на Дъбница и Хаджидимово премиерът е бил без маска.

АБВ недоволстват и че Софийската градска прокуратура е отказала да предостави постановлението за спиране на проверката по снимките на премиера от резиденция „Бояна“. По закона за достъп до обществена информация „АБВ“ са получили имената на прокурорите, които са спрели проверката.

Любопитно е, че именно изключително активните със сигнали към съдебната система АБВ са партията, най-задлъжняла към държавата. Те имат да връщат 56 700 лева от надвзети субсидии и са сред малкото партии, които не чистят задълженията си – наред с ДСБ, ДБГ и Атака.

АБВ и „Движение 21“ на Татяна Дончева се явиха като коалиция на последните парламентарни избори през 2017 и сумарно събраха 1,59% или 54 хил. гласа. Така и двете партии останаха без партийна субсидия. Поради тази причина финансовото министерство не може автоматично да прибере дължимото, както постъпи с други партии – като например БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Коци А бе докога този алкохолик ще живее на гърба на народа. Получава половин процент гласове на избори - вероярно от неговите роднини, и иска да управлява държавата. Това е един гулянски цървул.
20.01.2021 12:58 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети