Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. АБВ: „Коалиция за България“ не е била никога марка на БСП

Политика

АБВ: „Коалиция за България“ не е била никога марка на БСП

Това обвинение, изместване на фокуса, ерозира цялата държавност, заяви заместник-председателят на АБВ

„Коалиция за България“ не е била никога марка на БСП. Това заяви заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева пред NOVA телевизия.

Тя допълни, че от коалицията нямат притеснения, че ЦИК може да откаже регистрацията заради подадените документи от БСП. „Вчера по време на внасянето на документите за регистрация, специалистите от ЦИК провериха свидетелството за регистрация на марка и е крайно време да вярваме в институциите. Защото това постоянно прехвърляне на обвинение, изместване на фокуса, ерозира цялата държавност”, коментира заместник-председателят на партията.

Ганчева категорична, че и законът, и моралното право е зад тях.

Социалистите вчера обявиха, че „АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка, собственост на БСП“. „Ще защитаваме правата си пред съда, всички международни органи и институции“, казаха от „Позитано 20“.

Заместник-председателят на АБВ обясни, че патентът за името „Коалиция за България” е от 2016 година, а през 2018 година БСП е изявила желание да търси право на ползването му, след като официално са се отказали от него преди години. А такава търговска марка нямало.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още