Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. АБВ пак искат коалиция с БСП

Политика

АБВ пак искат коалиция с БСП

Снимка:

ПП АБВ заявява позицията си да бъде партньор с всяка политически отговорна организация на местните избори през октомври, но това няма да се случи на всяка цена.

„Най-успешно ще е това участие с един съюзник, с който доскоро сме били от едната страна на барикадата, като Българската социалистическа партия. Възраждането на българската левица минава през помирението, обединението и отказа да се водят битки с миналото, които показаха на всички, че не водят до нищо добро”. Това заяви в политическа позиция заместник-председателят на ПП АБВ и областен координатор на партията в Пловдив Владимир Маринов, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

ПП АБВ и сега има влияние в местната власт, но неминуемо за това са правени компромиси. Много важно беше обаче тези компромиси да не минават границата на политическото всеядство. Пример за това е община Родопи, в която Маринов не постъпи егоистично и се отказа от кметския мандат в името на това левицата да се утвърди като фактор на промяната в политиката.

„От самото си създаване АБВ е в битка. И сега с БСП водим интензивни разговори в множество общини. Особено успешни са те, когато на първо място поставим принципа на равнопоставеност. Именно там намираме най-правилните решения. Приемаме положително и смятаме за правилен подхода да потърсим съюз с всички леви партии и да се явим заедно на изборите за кметове и общински съветници наесен. Оптимисти сме, че там, където има вариант и структурите ни работят добре заедно, това ще се случи”, заяви Владимир Маринов.

По думите на Маринов целта на тези местни избори е политическата коректност, а не лицемерие. „Трябва да изпълняваме поетите обещания и способностите ни да променяме политиката, защото България е над всичко", заяви заместник- председателят на партията. И заяви съжаление, че не вижда подобна „жертва” в името на успеха от страна на БСП. „В АБВ винаги сме се стремели да обединяваме, а не да разделяме”, каза още той.

„Кой носи отговорността за несъстоялите се споразумения по общини, заради формални и дребни причини? Проблемът е, когато политически партньори до вчера се превърнат в опоненти, без за това да има ясно изразени мотиви и перспектива за развитие. Такива участници са непочтени играчи, които са забравили, че в политиката трябва да има морал", каза Маринов. Той даде за пример Община Асеновград, в която лявото управление в момента явно е забравило кой е печелившия формат, зад който стои два мандата управление. А то се случи с участието на хора, които и в момента са в АБВ и са част от успешното име Коалиция „БСП-АБВ - Екогласност”. „Но това не е толкова важно и хората, които вярват в АБВ ще го преглътнат, защото знаят, че важното е левицата да печели избори. ПП АБВ е единствената лява, патриотична формация и незаобиколим фактор в лявото пространство, извън традиционната БСП. Радвам се, че колегите от БСП успяха да оценят това и в немалко общини успяхме да направим отлични листи, да издигнем печеливши кандидатури за кметове на общини и на отделни населени места. Нашите кандидати са максимално близки до избирателите, хора с опит, потенциал, с характер и воля за победа, допълни Маринов. Той подчерта, че успехът се постига с действия и отстъпки. Той изрази съжаление, че в Перник например колегите му от БСП не са успели да разберат формулата на печелившия и са подходили надменно и реваншистки към преговорите за общо явяване на изборите през октомври.

„Няма да пестим усилия, за да постигнем успех. Цялото ръководство сме единни, защото АБВ заслужава да бъде чута и да покаже потенциала, с който разполага", допълни още той.

По думите му тези избори ще бъдат успешни за АБВ и благодари лично на председателя на партията Румен Петков за огромните усилия, които полага, за да бъде АБВ сила в политическото пространство.

„За мен е удоволствие да работя с такива хора, като всички в АБВ. Убеден съм, че ще се поздравим с успех наесен”, заключи Владимир Маринов.  


Етикети АБВ, БСП, коалиция

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още