Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. АБВ ще се регистрира самостоятелно на местните избори

Политика

АБВ ще се регистрира самостоятелно на местните избори

АБВ ще се регистрира самостоятелно на местните избори - Tribune.bg
Снимка:

На места обаче ще формират коалиции

АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот. Това решение е взето от Националния съвет, съобщават от партията.

„Уважаваме изключително много партньорите, с които сме работили и продължаваме да работим, като коалициите, които ще формираме по места, следва да бъдат приоритетно с организациите и политическите партии част от „Коалиция за България“ и политически субекти и политически организации, представители на ляво-центристкия спектър в страната“, съобщи заместник-председателят на АБВ Владимир Маринов.

Не се изключва възможност и за участие с БСП.

 „Анализът, който правим е, че представителството на левицата в местните органи за самоуправление в изтичащия мандат е катастрофа. Левицата няма нито един кмет на областен център, няма нито един кмет или по-скоро много малко кметове на околийски центрове. Това са големите общини с историята в миналото. Това означава, че имаме волята и приемаме проявения от БСП към партията интерес на различни нива – общинско, областно, национално с готовността да се търсят решения, които да доведат до слагане на началото на разделяне между ПП ГЕРБ и държавата“, каза председателят Румен Петков.

Румен Петков коментира и въпроса за премахване на машинното гласуване като възможност за местния вот.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети