Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. АБВ ще се регистрира самостоятелно на местните избори

Политика

АБВ ще се регистрира самостоятелно на местните избори

Снимка:

На места обаче ще формират коалиции

АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот. Това решение е взето от Националния съвет, съобщават от партията.

„Уважаваме изключително много партньорите, с които сме работили и продължаваме да работим, като коалициите, които ще формираме по места, следва да бъдат приоритетно с организациите и политическите партии част от „Коалиция за България“ и политически субекти и политически организации, представители на ляво-центристкия спектър в страната“, съобщи заместник-председателят на АБВ Владимир Маринов.

Не се изключва възможност и за участие с БСП.

 „Анализът, който правим е, че представителството на левицата в местните органи за самоуправление в изтичащия мандат е катастрофа. Левицата няма нито един кмет на областен център, няма нито един кмет или по-скоро много малко кметове на околийски центрове. Това са големите общини с историята в миналото. Това означава, че имаме волята и приемаме проявения от БСП към партията интерес на различни нива – общинско, областно, национално с готовността да се търсят решения, които да доведат до слагане на началото на разделяне между ПП ГЕРБ и държавата“, каза председателят Румен Петков.

Румен Петков коментира и въпроса за премахване на машинното гласуване като възможност за местния вот.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още