Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Адв. Хаджигенов: Има шанс третият мандат да бъде реализиран

Политика

Адв. Хаджигенов: Има шанс третият мандат да бъде реализиран

Адв. Хаджигенов: Има шанс третият мандат да бъде реализиран - Tribune.bg
Снимка:

Петър Илиев сам ликвидира шансовете си, смята съпредседателят на ИБГНИ

Има шанс третият мандат да бъде реализиран, посочи пред Нова тв съпредседателят на ИБГНИ адв. Николай Хаджигенов. По думите му дали той ще отиде в ДБ, ИБГНИ или БСП, пак трябва да се водят разговори с ИТН. Той не е съгласен с Мая Манолова, че служебното правителство следва да стане редовно.

„Аз бих предложил част от служебните министри да продължат, не всички“, обясни адвокатът. На въпрос дали ще е предателство, ако не подкрепят сега кабинет на ИТН, Хаджигенов бе лаконичен – „ние сме протестът“. Той не приема и тайното гласуване за правителство, защото „тайните пораждат тиранията“.

„Дори и да имате 121 депутати, това ли е демокрацията - ще направим каквото ние сме си решили. Демокрацията не е всички да носим зелени гащи, защото някой е решил, а заедно да обсъждаме нещата“, допълни съпредседателят на ИБГНИ.

По повод личността на кандидата за силов вицепремиер и вътрешен министър на ИТН Петър Илиев адв. Хаджигенов поясни, че не вижда разлика между него и Иван Гешев, който е главен прокурор.

„Арогантна самодостатъчност е качество за изчегъртване на Гешев. Слагаме ги един до друг - еднакви са. Кастингът за политици не е правилният начин за правене на политици, това са изборите“, обясни Хаджигенов. Според него Илиев не е човекът, който ще направи каквото и да било.

„Той сам ликвидира шанса си. Интервюто му е самостоятелно основание да гласуваме срещу правителството“, коментира адвокатът от ИБГНИ. Той е възмутен, че ИТН са взели техните приоритети и на ДБ, социалните политики на БСП и са ги „плеснали“ в декларацията с управленски приоритети на ИТН, която изчетоха от трибуната на парламента.

„Половината юристи в парламента в петък не си вдигаха телефона, защото търсеха правосъден министър. Това механизмът за правене на правителство. Те нямат идея какво правят, друг е въпросът колко им стиска. Карат се от телевизора, може би и шамар искат да ни ударят“, недоумява Хаджигенов. Относно подкрепата на кабинета на ИТН той предупреди, че БСП са политически играчи не от днес и си играят тяхната политическа игра. За ДПС той предположи, че не биха подкрепили кабинета на Слави Трифонов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети трети мандат
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети