Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Адвокат Мария Колева: Тормозят се хора за малки суми, а за милионите и милиардите се мълчи

Политика

Адвокат Мария Колева: Тормозят се хора за малки суми, а за милионите и милиардите се мълчи

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

„Всеки, който се бори срещу корупцията по високите етажи, е преследван. Специализираната прокуратура прикрива престъпленията на бившите шефове на НАП. Ние от ПП ПРАВОТО  заедно с  председателката на партията ще продължим да водим битки за търсене на отговорност от шефовете на НАП, за допускане да се източат милиарди от държавата. Милиардите са необходими за пенсионерите, здравеопазването, образованието“. Това заявява председателят на ПП ПРАВОТО – адвокат Мария Колева, която с години е подавала жалби срещу шефовете /сега вече бивши /на НАП.

За това има образувана прокурорска преписка в Специализираната прокуратура под пр.пр. № 903 от 2017 г. И до днес няма резултат от проверката, разказва тя.

„Случаят се покри и прикри. За това, че се подаваха жалби срещу тях се започваше репресия, заплахи и тормоз върху този, който прави разкритията. По преписката има достатъчно данни за прикриване на фирми за източване на ДДС и укриване на данъци за милиони. Има ревизионни актове за милиони, които са влезли в сила, но бившите шефове на НАП, а и сега не се събират. Същите обаче си живеят много добре  и в лукс. В подадения сигнал срещу  шефовете на НАП има доста доказателства за  безстопанственост, злоупотреба с власт и прикриване на фирми, които източват ДДС, но прокуратурата отказва проверка и образуване на досъдебно производство“, твърди юристката.

„Тормозят се хора за малки суми, а за милионите и милиардите се мълчи. Оставят ги след това да се прехвърлят на клошари, бедни, като задълженията си остават. Една  чужда фирма източва милиони, последствия няма. Едни възрастни хора над 80-годишни, с инвалидност над 90%  бяха тормозени и рекетирани в продължение на повече от една година, като им се възложи данъчна проверка за това, че са получили една година по 200 лева наем от имота и не са го декларирали, което по закон не се декларира, след което са си продали  имота, за да могат да покриват разходите за лекарства и за животоспасяваща операция на жената“, разказва конкретни казуси Колева.

„Вместо прокуратурата да разследва и обвини тези срещу които са подадени жалбите, същите започват сериозно преследване срещу мен. Възлагат ми се  данъчни проверки през ноември 2017 г. за период от нейното раждане  до 31.12.2018г. с № П-22221417205628-ОРП-001/23.11.2017 г. Проверката установява, че председателката на ПП ПРАВОТО е изряден данъкоплатец. Същата е  единствената, която влиза в политиката с Протокол от данъчната проверка за период от нейното раждане до края на 2018 г.

ТРЯБВА ДА ПРЕКРАТИМ ТАЗИ ПОРОЧНА ПРАКТИКА.

Това можем да постигнем само ЗАЕДНО и с Бюлетина №20, ПП ПРАВОТО“, завършва тя.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема