Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Агенция „Митници“ е с нов шеф

Политика

Агенция „Митници“ е с нов шеф

Агенция Митници е с нов шеф - Tribune.bg
Снимка:

Досегашният заместник изпълнителен директор на НАП Георги Димов е новият директор на Агенция „Митници“. Това заяви служебният финансов министър Людмила Петкова.

„Задачата му е с доказаните експертни и ръководни качества да пренесе опита си от НАП в агенция "Митници" с цел повишаване събираемостта на приходите, да се осигури плавен преход по вливането на двете приходни агенции, а също и да се внесе спокойствие в системата", обясни Петкова и подчерта още веднъж, че не се предвижда съкращаване на служители от двете приходни агенции, няма да бъде намалявана числеността и ще бъде ползван опитът на всички служители.  

„Ще се справя като директор на Агенция „Митници“, заяви от своя страна Георги Димов. „В рамките на няколко дни ще отговоря на въпросите“, лаконичен беше той.

Румен Спецов запазва поста си начело на Националната агенция за приходите, заедно с останалите членове на ръководството на НАП.  

„Основната им задача е да продължат да работят за повишаване събираемостта на бюджетните приходи”, подчерта служебният финансов министър.

Няма да бъде намалявана числеността на Агенция „Митници“. Основни приоритети са еврозона и Шенген. Румен Спецов остава директор на НАП. Основната им задача е да продължат да работят за повишаване събираемостта на бюджетните приходи, уточни Петкова.

Фискалният резерв в 6,689 млрд. лв. Към края на март е 9,9 млрд. От сумата 6,689 млрд. - 4 млрд. са средствата на Държавния фонд за устойчивост на пенсионната система. Освен средствата, които са в БНБ към фискалния резерв, независимо от размера, те се вземат от тук за фондовете на ЕС, те са 2 млрд. и включват очакваните бъдещи постъпления от втория транш на ПВУ. Сегашното състояние е 6,6 млрд. фискален резерв и 2-та милиарда, така наречени приходи за бъдещи периоди, за втория транш трябва да се изпълнят определени изисквания за да получим средствата от ЕС, посочи Петкова. 1,6 млрд. са средствата за придобиване на вземанията от Топлофикация София, БЕХ и Булгаргаз, за останалите ни трябва по-подробен анализ, но резервът е 6,6, млрд. Може и част от тях да са отишли за пенсии. Разполагаемите парични средства всъщност към момента са 2,7 млрд., уточни служебният финансов министър. Ще направим по-подробен анализ, каза още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети нов шеф
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети