Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ахладова: Това, че нямаме контакт с ЕК не отговаря на действителната обстановка

Политика

Ахладова: Това, че нямаме контакт с ЕК не отговаря на действителната обстановка

Ахладова: Това, че нямаме контакт с ЕК не отговаря на действителната обстановка - Tribune.bg
Снимка:

Работна група в правосъдното министерство изготвя концепция за лобизма

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова отхвърли твърденията на левицата, че страната ни няма контакт с европейските институции относно Планът за действие в съдебната реформа.

„Това, че нямаме контакт с ЕК не отговаря на действителната обстановка“, изтъкна правосъдният ни министърът. Според Ахладова последните две години Висшият съдебен съвет е направил много за отстояване независимостта на съдебната власт.

„Още през август бе проведена среща с Европейския парламент, на която повече от четири часа отговарях на поставените ми въпроси. Тези въпроси бяха развити и писмено. На новите въпроси също е отговорено писмено. Заради здравословен проблем не успях да присъствам на последните срещи, но моят заместник присъства и отговаря един час. В понеделник също отговарях по темата един час, тъй като имахме среща с комисаря по правосъдие“, изреди ангажиментите си относно контактите с европейските институции Ахладова.

По думите ѝ в съдебната ни система се изпълняват над 20 проекта във връзка с актуализирането на системата, въвеждането на електронните запори и електронното правосъдие. Тя отхвърли твърденията на социалиста Крум Зарков, че изготвения План за действие в съдебната реформа всъщност е план за отхвърляне на необходимите действия и бягство от отговорност на Министерството на правосъдието.

Министър Десислава Ахладова посочи, че вече е сформирана работна група във ведомството ѝ, която изготвя концепция за лобизма в България.

„Тя проучи добрите европейски практики и да изготви концепция за регулиране на лобизма в съответствие с препоръките и стандартите на ЕК“, подчерта правосъдният министър.

Много пъти в Народното събрание до момента са правени опити да се приеме  закон за лобизма, но до гласуването на такъв не се е стигало.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп