Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Акад. Денков: Амбицията е децата да завършат учебния срок присъствено

Политика

Акад. Денков: Амбицията е децата да завършат учебния срок присъствено

Акад. Денков: Амбицията е децата да завършат учебния срок присъствено - Tribune.bg
Снимка:

Децата да завършат учебния срок присъствено в училище - такава амбиция си е поставило министерството на образованието, заяви ресорният министър акад.Николай Денков пред БНТ.  

Според него новият план за справяне с пандемията е адекватен на сегашната ситуация и позволява спирането на присъствения учебен процес единствено там, където това наистина е необходимо.

„Логиката е, че ако има проблем с паралелка, с училище, се затваря локално, а не в цялата страна както преди. Имаше случаи на директори на училища, които казват: „При нас не е имало нито един заразен ученик или учител, а пък си седим затворени.“

„Очакванията са, че Омикрон ще доведе до повече болни деца в училище, но това не е нещо извънредно, защото процентът заболели деца се увеличи леко и при навлизането на Делта“, заяви Николай Денков.

Новото, според него, е че трябва да сме готови за много бързо нарастване на новозаразените.

По думите му ако не е бил новият план за пандемията, а се гледа броя на случаите, София е трябвало вече да бъде затворена.

„При положение, че все още има легла и възможност за лечение на пациентите сега, няма защо да затваряме града“, каза Денков.

Той припомни,  че родителите разполагат с възможност да задържат детето си на онлайн обучение вкъщи, ако имат притеснения, свързани с вируса.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати