Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Академична подкрепа за Ангел Джамбазки и ВМРО

Политика

Академична подкрепа за Ангел Джамбазки и ВМРО

Академична подкрепа за Ангел Джамбазки и ВМРО - Tribune.bg
Снимка:

Ангел Джамбазки, Юлиан Ангелов и Искрен Веселинов проведоха среща с професори от Българска академия на науките

Кандидатите за евродепутати от ВМРО Ангел Джамбазки и Юлиан Ангелов, заедно със заместник-председателя на партията Искрен Веселинов проведоха среща с професори от Българска академия на науките.

Академик Антон Дончев, академик Стефан Воденичаров, професор Христо Смоленов и академик Георги Марков изразиха подкрепата си към ВМРО за предстоящите евроизбори.

„Старейшината“ Дончев се обърна към Джамбазки с думите: Върви да защитаваш достойнството на българина! Помни, че преди всичко сме хора.

Не е тайна, че голяма част от моите политически идеи са от Вашите книги. В предишния мандат заедно с преподаватели от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ организирахме конкурс за български шрифт. Има само два български шрифта, а ние предлагаме под Ваш патронаж да се развие Българският институт „Св. св. Кирил и Методий“. За нас ще бъде чест, надявам се да се присъедините, предложено е и в закона за българския език в Народно събрание, който мина на първо четене. Благодаря, има много срещи, бързи, формални, но тази е най-духовната и зареждаща до сега, заяви водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

Исканията на академиците, съветите и задачите, които поставиха на Ангел Джамбазки бяха свързани с народа, правата на човека и задължението българските евродепутати да защитават българските интереси. Сигурността на Европа бе обсъдена на срещата, като пожелание към кандидатите бе да покажат, че Европа е застрашена и чрез обща политика трябва да бъде защитена.

Академик Георги Марков призова кирилицата да бъде призната от Европейския парламент като българска азбука, тъй като все още е смятана за руска. Тези заръки кандидатите приеха присърце, като Джамбазки сподели за мотиватор на неговите думи и действия, именно книгите на академик Марков.

ВМРО е една народозащитна организация. Това е кауза, те работят за кауза. Браним Европа. ЕС трябва да се реформира, за да оцелее. Всяка битка е предпоследна, всяка победа е временна – трябва да завоюваме нови и нови победи, категоричен бе проф. Христо Смоленов.

Рядко се сещаме, че трябва да сме горди, че сме българи. Ръководителите в ЕС не осъзнават по какъв начин трябва да се защити Европа. Нашата култура е такава, че винаги сме предразположени да помагаме на хората в беда. Вярвам, че Ангел Джамбазки ще „освети“ Европа, че е нужно изработването на една обща политика, Европа е заплашена и трябва да го осъзнаем навреме, каза академик Стефан Воденичаров.

В края на срещата Юлиан Ангелов напомни за инициативата на ВМРО по случай 24 май – всеки българин да окачи българското знаме в дома си, а всички онези, които изпратят снимка до ВМРО, ще получат българска книга като подарък.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети