Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Андреев е кандидатът на ГЕРБ за председател на ЦИК

Политика

Александър Андреев е кандидатът на ГЕРБ за председател на ЦИК

Снимка:

Александър Андреев ще е кандидатът на ГЕРБ за нов шеф на Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. В момента Андреев заема поста говорител на ЦИК. Член е на комисията от 2007 г.

Кандидатурата идва по предложение на Федерацията на независимите студентски дружества, неправителствена организация, и е припозната от ГЕРБ.

Миналата седмица стартира нова процедура за нов шеф на комисията, след като на първата нито една партия не издигна свой кандидат.

Андреев е доказан професионалист, с дългогодишен опит. „Смятаме, че тази кандидатура е достойна, професионално утвърдена и позната от неправителствения сектор и ще бъде възприета като гаранция за работата на ЦИК в рамките на законодателната уредба и гаранция за провеждането на всички процедури, възложени на ЦИК, с оглед на предстоящите избори и гарантиране на прозрачен и коректен изборен процес “, обясни Дариткова.

Всички документи, съпътстващи избора за нов председател на ЦИК, ще бъдат публично оповестени на сайта на Народното събрание.

Спрямо кандидатите ще бъде извършена проверка за принадлежност към бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската армия, а след това те ще бъдат изслушани на открито заседание на комисията по Правни въпроси. Окончателният избор ще се проведе в пленарна зала.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още