Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов, ГЕРБ: Икономическият министър иска да употреби предизборно ББР

Политика

Александър Иванов, ГЕРБ: Икономическият министър иска да употреби предизборно ББР

Александър Иванов, ГЕРБ: Икономическият министър иска да употреби предизборно ББР - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се специална комисия да започне спешна проверка в работата на финансовата институция

„Икономическият министър иска да употреби ББР с предизборни цели. Когато си министър, не трябва да говориш с медийни публикации, а с факти", коментира за Нова тв Александър Иванов депутат от ГЕРБ в 44-то Народно събрание във връзка с твърденията на служебния министър на икономиката Кирил Петков за злоупотреби в Българската банка за развитие/ББР/. Иванов посочи, че  „случайно или не, служебният министър малко театрално е изиграл тази новина“.

„Преди по-малко от година това бе една от основите новини, които изкараха на фейсбук страниците си Христо Иванов и Иво Мирчев. Предвид обвързаността на служебния министър, не знам как тази информация тепърва я получава", изненада се Александър Иванов. По думите му в 44-то НС е имало комисия, според която 95% от клиентите на тази банка са малки и средни предприятия.

„Около 1 млрд. лв. са дадени на 8 фирми, които са всичко друго, но не е и малки. Факт е, че те са свързани с няколко знакови лица. Едното е Делян Пеевски. За мен това е скандално, защото това е държавна банка. Оказва се, че основната дейност на държавата е да крепи големият бизнес”, изтъкна пред Нова тв говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. По думите му само за три дни служебното правителство е направило много и няма да спре дотук.

„Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват“, защити действията на служебното правителство Кутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети