Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов, ГЕРБ: Икономическият министър иска да употреби предизборно ББР

Политика

Александър Иванов, ГЕРБ: Икономическият министър иска да употреби предизборно ББР

Снимка:

Очаква се специална комисия да започне спешна проверка в работата на финансовата институция

„Икономическият министър иска да употреби ББР с предизборни цели. Когато си министър, не трябва да говориш с медийни публикации, а с факти", коментира за Нова тв Александър Иванов депутат от ГЕРБ в 44-то Народно събрание във връзка с твърденията на служебния министър на икономиката Кирил Петков за злоупотреби в Българската банка за развитие/ББР/. Иванов посочи, че  „случайно или не, служебният министър малко театрално е изиграл тази новина“.

„Преди по-малко от година това бе една от основите новини, които изкараха на фейсбук страниците си Христо Иванов и Иво Мирчев. Предвид обвързаността на служебния министър, не знам как тази информация тепърва я получава", изненада се Александър Иванов. По думите му в 44-то НС е имало комисия, според която 95% от клиентите на тази банка са малки и средни предприятия.

„Около 1 млрд. лв. са дадени на 8 фирми, които са всичко друго, но не е и малки. Факт е, че те са свързани с няколко знакови лица. Едното е Делян Пеевски. За мен това е скандално, защото това е държавна банка. Оказва се, че основната дейност на държавата е да крепи големият бизнес”, изтъкна пред Нова тв говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. По думите му само за три дни служебното правителство е направило много и няма да спре дотук.

„Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват“, защити действията на служебното правителство Кутев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още