Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов: ГЕРБ изсветлява икономиката и намалява контрабандата, за да плаща пенсии

Политика

Александър Иванов: ГЕРБ изсветлява икономиката и намалява контрабандата, за да плаща пенсии

Александър Иванов: ГЕРБ изсветлява икономиката и намалява контрабандата, за да плаща пенсии - Tribune.bg
Снимка:

БСП обвини управляващите, че провежданата от тях социална политика води до повече бедност

„Изсветляването на икономиката и намаляването на контрабандата до нива най-ниски от Европа до 3% на цигарите при завещани 35 на сто от 2009 г., позволи в българската хазна да влязат средства, които да бъдат разходвани за увеличението на пенсиите, за социална политика, за здравна политика", изтъкна народният представител от ГЕРБ Александър Иванов. Той отговори на декларация на БСП, че провежданата социална политика от управляващите води до повече бедност в страната.

„Управляващите се провалиха в социалната сфера и обрекоха на бедност и мизерия голяма част от българските граждани“, посочи народният представител от ПГ на "БСП за България" Надя Клисурска. Тя отчете, че 68 % от българските семейства нямат нужните пари за нормален живот, 65 на сто от работещите получават минималната или близка до минималната заплата.

В отговор колегата й от ГЕРБ Александър Иванов припомни зимата по време на управлението на БСП от 1996-1997г.

„Българските граждани, пенсионери и работници се редяха за стоки от първа необходимост в гладната зима на 1996 - 1997 г. Тогава българските пенсионери получаваха завидните 3 долара пенсия. Българските трудещи се получаваха заплати от порядъка на 5-6 долара. Тази срамна зима и този срамен спомен от управлението на БСП трябва да бъде припомняни на младите български граждани", подчерта Иванов. Той изтъкна направеното през последните 10 години като уточни, че минималните работни заплати у нас плавно са повишавани спрямо тенденциите за ръста на българската икономика.

„Минималната работна заплата е 650 лв. от тази година, като при започването на мандата беше 460лв. Минималната пенсия на българския пенсионер беше 150 лв. стана 300лв., благодарение на управлението на „Борисов 3“. 50лв. са добавките за пенсионерите последните няколко месеца, които ще се изплащат през всичките месеци на ковид кризата. Малка, но огромна помощ за българските пенсионери“, подчерта Александър Иванов. В допълнение той напомни, че доходите в образованието са увеличени двойно спрямо началото на мандата, увеличени са и парите за българските полицаи, заплатите на медиците са повишени с 600 лв., на медицинските сестри с 360лв. и на санитарите със 120лв.

„Това стана със запушване на дупките в българската икономика, по-голямата производителност, повечето инвестиции последните места, които създадоха работни места с по-висока добавена стойност. Затова нашата икономика произвежда повече спрямо 10г. назад. Средната работна заплата 2009г. е малко над 600 лв., докато преди ковид пандемията е 1240лв. 7% е безработицата в момента и е една от най-ниските в Европа“, изрази задоволството си от трибуната Иванов. По думите му с 2 млрд. лв. са подпомогнати бизнесът и работещите в условията на борбата с коронавируса, а правителството продължава програмите за заетост, докато отмине здравната криза.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати