Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов: ГЕРБ няма да вдига данъците на работещите български граждани

Политика

Александър Иванов: ГЕРБ няма да вдига данъците на работещите български граждани

Александър Иванов: ГЕРБ няма да вдига данъците на работещите български граждани - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ няма да вдига данъците на работещите български граждани и на бизнеса, и ще запази най-нисък данък в Европа, посочи народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов в отговор на предложението на соцлидера Корнелия Нинова за промяна в данъчната и социална политика.

По време на дебата за промени на второ четене в Закона за ДДС Нинова предложи да отпадне плоският данък за физическите лица, придружено с пакет от социални мерки, които биха стрували годишно 1.7 млрд. лв. на бюджета.

"Слушах с интерес изказванията на колегите от ляво и затова излизат на тази трибуна да заявя следното. ГЕРБ е политическата партия, която е обещала, гарантирала, че няма да вдигне данъците на българските граждани. Категорично го заявяваме. Това е обявено в нашата предизборна програма. Вие, ако искате може да предлагате да вдигате данъците, но ние няма да го направим. ГЕРБ няма да вдига данъците на работещите български граждани и на бизнеса. ГЕРБ ще запази най-нисък данък в Европа", коментира още Александър Иванов.

Той призова социалистите да се явят на избори с този лозунг, да кажат на българските граждани, че ще им вдигнат данъците и ако спечелят, да направят промените.

Като аргумент в подкрепа на позицията на партия ГЕРБ Александър Иванов подчерта, че при управлението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" страната е приета в клуба на чакалнята на еврозоната и в банковия съюз.

"Лозунги от тази трибуна може да правите, колкото искате. Кажете какво значи това. Вие призовавате да се вдигнат данъците. Ние гарантираме, че такова вдигане на данъците, по наше управление, няма да има", изтъкна Иванов.

Социалистът проф. Румен Гечев го репликира, че никъде БСП не предлага вдигане на данъка на фирмите.

"Уважаеми колега, Иванов никъде не става дума за увеличение на данъците на българите", уточни червеният депутат и поясни, че БСП има предвид да се увеличат данъците за много богатите българи.

Предложенията на БСП за промяна в данъчната и социална политика се базират на последния доклад на БНБ, стана ясно от изказването на соцлидерката.

"В пандемия България произвежда по 24 милионери на месец. В същото време през 2008 г. те са били 98, през 2019 - 900, а сега 1070 до септември. Доклад на БНБ", посочи още Нинова. По думите й в същото време най-малките влогове до 1000 лв. намаляват трайно, а средните до 5000 лв. намаляват плавно, но постоянно. Според нея това е сигнал за растящо неравенство, а годишно „от прозореца на джипа“ управляващите харчат между 2 и 3 млрд. лв.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети