Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов, ГЕРБ: Ще предложим допълнителни възнаграждения за лекарите и медицинския персонал от догодина

Политика

Александър Иванов, ГЕРБ: Ще предложим допълнителни възнаграждения за лекарите и медицинския персонал от догодина

Снимка:

Иванов защити предвидените социални разходи за повишаването на минималната пенсия и за детските надбавки

Бюджетът за 2021 е реалистичен бюджет, изготвен в безпрецедентна криза - здравна, икономическа, финансова. Заложен е дефицит от 3.9%, който е най-ниският в Европейския съюз, каза депутатът от ГЕРБ Александър Иванов, член на комисията по бюджет и финанси в НС пред БНТ.

Той коментира някои от параметрите на бюджета и отхвърли критиките, особено относно неговата разходна част.

Иванов защити предвидените социални разходи за повишаването на минималната пенсия и за детските надбавки, като ги определи като действие, което е дори закъсняло.

Не лява политика и популизъм, а грижа за бизнеса и хората - както за тези, които са загубили работата си, така за тези, които имат нужда от по-висок социален стандарт като пенсионерите. Така Иванов оцени поетите от правителството социални ангажименти. Той отхвърли и опасенията за влизането на страната ни в дългова спирала с аргумента, че икономиката ни е стабилна, с най-нисък дефицит и с ниски дългове.

По отношение на заплащането на медицинския персонал Иванов заяви, че от ГЕРБ имат предложение за по-справедливи възнаграждения.

„Ние от ГЕРБ ще внесем предложение между първо и второ четене на бюджета всички лекари да получават 600 лв. допълнително от следващата година, медицинските сестри - 360 лв., а санитарите - 120 лв.“

Лекарското съсловие обаче трябва да помисли върху насоки как да се постигне адекватна начална заплата на младите лекари.                                                                                                                


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още