Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов, ГЕРБ: Ще предложим допълнителни възнаграждения за лекарите и медицинския персонал от догодина

Политика

Александър Иванов, ГЕРБ: Ще предложим допълнителни възнаграждения за лекарите и медицинския персонал от догодина

Александър Иванов, ГЕРБ: Ще предложим допълнителни възнаграждения за лекарите и медицинския персонал от догодина - Tribune.bg
Снимка:

Иванов защити предвидените социални разходи за повишаването на минималната пенсия и за детските надбавки

Бюджетът за 2021 е реалистичен бюджет, изготвен в безпрецедентна криза - здравна, икономическа, финансова. Заложен е дефицит от 3.9%, който е най-ниският в Европейския съюз, каза депутатът от ГЕРБ Александър Иванов, член на комисията по бюджет и финанси в НС пред БНТ.

Той коментира някои от параметрите на бюджета и отхвърли критиките, особено относно неговата разходна част.

Иванов защити предвидените социални разходи за повишаването на минималната пенсия и за детските надбавки, като ги определи като действие, което е дори закъсняло.

Не лява политика и популизъм, а грижа за бизнеса и хората - както за тези, които са загубили работата си, така за тези, които имат нужда от по-висок социален стандарт като пенсионерите. Така Иванов оцени поетите от правителството социални ангажименти. Той отхвърли и опасенията за влизането на страната ни в дългова спирала с аргумента, че икономиката ни е стабилна, с най-нисък дефицит и с ниски дългове.

По отношение на заплащането на медицинския персонал Иванов заяви, че от ГЕРБ имат предложение за по-справедливи възнаграждения.

„Ние от ГЕРБ ще внесем предложение между първо и второ четене на бюджета всички лекари да получават 600 лв. допълнително от следващата година, медицинските сестри - 360 лв., а санитарите - 120 лв.“

Лекарското съсловие обаче трябва да помисли върху насоки как да се постигне адекватна начална заплата на младите лекари.                                                                                                              


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати