Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов: Нинова и Радев с машини ли са избрани или с хартиен вот

Политика

Александър Иванов: Нинова и Радев с машини ли са избрани или с хартиен вот

Александър Иванов: Нинова и Радев с машини ли са избрани или с хартиен вот - Tribune.bg
Снимка:

Соцлидерката Корнелия Нинова и президентът Румен Радев с машини ли са избрани или с хартиен вот, попита народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов социалиста Крум Зарков по време на дебата относно президентското вето върху Изборния кодекс. Причината за репликата стана констатацията на червения депутат, че законодателството по изборния процес последните три години му напомня сапунена опера. Според юриста от БСП, докато човечеството преживява цифрова индустриална революция, България е катастрофирала във въвеждането в изборния процес на семпла машина.

Затова народният представител от ГЕРБ поиска да получи отговори на няколко въпроси – в коя държава в Европа и света се гласува с машини, както и с машини или хартиен вот са избрани  Нинова и президентът Радев.

„Ако те са избрани с хартиен вот, дали БСП уважава гласа на българските граждани. Членове на СИК има от вашата политическа сила, обвинявате ли ги, имате ли съмнение в тяхната честност?“, попита Александър Иванов.

В отговор Крум Зарков посочи, че машини се ползват от половината население на земята за гласуване, но той бе категоричен, че в Европа едва ли има толкова лоши практики в изборния процес като в България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати