Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов: Осъвременяването на пенсиите води до нов държавен дълг или повишаване на данъците

Политика

Александър Иванов: Осъвременяването на пенсиите води до нов държавен дълг или повишаване на данъците

Александър Иванов: Осъвременяването на пенсиите води до нов държавен дълг или повишаване на данъците - Tribune.bg
Снимка:

Осъвременяването на пенсиите ще бъде последвано от теглене но нов държавен дълг или от повишаване на данъците, предупреди Александър Иванов от ГЕРБ.

„Предложението на ГЕРБ за добавка от 100 лв. е изчислено за подпомагане в условията на кризата. Най-добрият вариант не го подкрепяте, а тези популистки увеличения без разчет с тези милиарди допълнително за следващите години. Вие вкарвате държавата във финансова нестабилност, дано не съм прав“, предупреди Александър Иванов от ГЕРБ.

„Вие сериозно ли? 150 млн. плюс до края на годината са извънреден и невъзможен разход за пенсионерите и държавата ще фалира“, попита Мая Манолова.

При разпадащата се формация не сте чули какво съм казал, успокои я депутатът от ГЕРБ.

„ПГ на ГЕРБ е за подкрепа на пенсионерите. На няколко пъти назад във времето се е случвало. Това Народно събрание не поема ангажимент за следващото изпълнение на Държавния бюджет на Република България. Следващото правителство може да се наложи да повиши осигурителен праг или да увеличи данъците, за да има тези 2 млрд. лв., които са необходими“, изчисли Александър Иванов.

В хода на дебата Мартин Димитров от ДБ напомни на ГЕРБ, че са могли да съберат 700 млн. лв. данъци от хазарта или 1 млрд. лв. неустойки от руска страна за промяната на маршрута за транзит на газа.

„Не разбирате ли, че приходите трябва да бъдат регулярни. За какви пари от хазарта или газа става дума. Ако султанът на Бруней каже, че иска да увеличи двойно пенсиите и дава 15 млрд., то другата година трябва да търсим друг султан. Трябва да има ръст на БВП и повече осигурени, а не да натоварваме повече останалите системи. Ако това го разберете, ще ви поздравя че сте десен политик. сега сте в разкрачено положение“, апелира Адемов към колегата си от ДБ Мартин Димитров.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп