Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов: Поканихме Рашков в петък да отговори за миграционния натиск по границата

Политика

Александър Иванов: Поканихме Рашков в петък да отговори за миграционния натиск по границата

Александър Иванов: Поканихме Рашков в петък да отговори за миграционния натиск по границата - Tribune.bg
Снимка:

„Вълнуваме се от охраната на българската граница, от засилен мигрантски натиск", заяви по БНТ Александър Иванов, депутат от ГЕРБ. Той поясни, че народни представители от неговата парламентарна група са посетили Харманли и Любимец по сигнали на граждани. Получили са и снимки на групи млади мъже, които се разхождат из Харманли, където има център от отворен тип за настаняване.

„Отидохме и се убедихме, че са бежанци“, каза Иванов.

По думите му жителите на града се притесняват, че тези бежанци не се прибират в установеното време в центъра и до късно през нощта седят по паркове и градинки. Ръководството на центъра не е задължено да упражнява контрол за прибирането им, „те не са пъдари“, поясни Александър Иванов. Затова и са отправили питане към служебния вътрешен министър Бойко Рашков за миграционния натиск и контрола, който той упражнява. „Той и Румен Радев носят персонална отговорност да не се допускат бежанци във вътрешността на страната. Има заловени мигранти в София, Русе и в Бургас. Защо?“, попита той.

В Любимец, където центърът е от затворен тип, капацитетът е за 600 души, за последните две седмици са станали 500 настанените. 400 души са заловени в страната и са били транспортирани в лагера в Любимец, подчерта депутатът от ГЕРБ.

„Този мигрантски натиск се е засилил през последния месец, явно се възобновява Балканският път, който бе едно забравено понятие в България и в Европа", каза Александър Иванов.

Преди физическата охрана на границата, оградата, съоръженията са предпазвали от натиск. За да се потвърдят данните от проверките на депутатите, от ГЕРБ - СДС са поканили Бойко Рашков в петък в Народното събрание за изслушване, за да отговори какво е нивото на миграционен натиск по българската граница.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати