Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов: Правителството ще получи подкрепа за Перник в сряда

Политика

Александър Иванов: Правителството ще получи подкрепа за Перник в сряда

Александър Иванов: Правителството ще получи подкрепа за Перник в сряда - Tribune.bg
Снимка:

Това го искат всички, които имат желание да се реши проблемът, категоричен е депутатът

Подредбата на силите се видя по време на дебатите за четвъртия вот на недоверие на  кабинета „Борисов 3“, който се проведе днес. Смятам, че правителството трудно ще падне, но въобще по време на тези дебати преобладаваше съдържанието, съществения фокус на проблема, а за него всички имат вина. Това заяви пред Канал 3 Стефан Бурджев от БСП.

Правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти ще получи подкрепата си в сряда и това го искат всички, които имат желание да се реши проблема в Перник. Днес се случи един качествен дебат. За водната криза в Перник , най-неотговорното, което можем да направим е правителството да не получи подкрепа, каза от своя страна Александър Иванов от ГЕРБ. Проблемите са натрупани назад във времето и цялостната политика в сектора беше обсъдена коректно, отговорът е едно обединение , търсейки консенсус между всички.

Проблемите във водния сектор са много, както и средствата, които са необходими за справяне с кризата. Ескалацията на тази криза можеше да бъде предотвратена ако го нямаше това късогледство и нещата бяха задействани още на местно ниво. Загуби се доста време в едни излишни препратки, че имало конспирация на БСП с цел свалянето на правителството. В крайна сметка отговорността е на ГЕРБ, каза Бурджев.

Не стана ясно защо още през 2004 г, още преди изобщо да има ГЕРБ, един язовир изцяло изграден от системата е било предложено да не се използва за индустриални нужди. Не можем да разберем, защо сега той прелива и не се използвал, става въпрос за язовир Пчелина, поясни Александър Иванов. Мога ясно да кажа, че правителството през последните години е следвало ясна стратегия за справянето на проблемите, а от опозицията днес не чух решения, за това как да се справим с тях, допълни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети