Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов в челен сблъсък с провалени министри на ДПС и БСП

Политика

Александър Иванов в челен сблъсък с провалени министри на ДПС и БСП

Александър Иванов в челен сблъсък с провалени министри на ДПС и БСП - Tribune.bg
Снимка:

Младото острие на ГЕРБ в дебат за Жан Виденов и защо БСП искат да вдигнат данъците

БСП ще вдигне близо три пъти данъците на българите с доходи над 3600 лева. Това стана ясно от думите на Румен Гечев. „Увеличаването на данъците на хората с високи доходи засяга почти целия сектор „Информационни и комуникационни технологии“ (ИКТ). Това е секторът, който задържа младите и квалифицирани хора в България, който има най-висока добавена стойност в българската икономика. Това е икономиката на 21-ви век. Българското правителство от години инвестира в създаването на привлекателна среда за развитие на високи технологии и дигитална икономика. Държавата спонсорира създаването на 270 STEM (наука, технологии, инженерни специалности, математика) центрове в учебните заведения, за да се подготвят квалифицирани кадри, които да трансформират икономиката на страната ни, Неслучайно световните ИКТ компании припознаха  България като регионален център. Но БСП явно възприема хората с високи доходи като врагове на народа, които трябва да  изгоним от държавата като за наказание им вдигнем данъците. Аналоговите политици от ляво решават проблеми в съвременната дигитална ера като прилагат принципа „Щом не разбираш нещо – убий го“.

Тази сутрин в предизборен дебат двамата провалени финансови министри Румен Гечев (БСП) и Петър Чобанов (ДПС) обясниха на младото острие на управляващите Александър Иванов, че ще реформират не само данъчната, но и пенсионната система, ако дойдат на власт. Чобанов и Гечев са печално известни като ковчежници на позорно изгонените от народа Жан Виденов и Пламен Орешарски.

За Виденов и опразнените хладилници

„Още недоумявам как БСП си позволява да говори за пенсиите, особено частта, в която вие сте бил в управлението на Жан Виденов преди 20 години, когато българските пенсионери бяха поставени в незавидната ситуация да имат пенсии с покупателната способност от три долара“, заяви Александър Иванов. Вече 25 години БСП нямат капацитета да покажат на гражданите някой по-малко провален икономист от Румен Гечев. За пореден път червеният финансист показа, че не изпитва никаква вина за фалитите на 15 банки и опразнените хладилници на пенсионерите и работещите по времето, в което той е бил отговорен за бюджета министър. „Пенсията никога не е била три долара. Второ, знае се какви са причините“ – с тези думи Гечев коментира една от най-големите кризи в историята на държавата.

Дясно или ляво е да подпомагаш фалирали бизнеси и работници

Финансовият министърът на Орешарски, при който фалира най-голямата банка в страната, взе думата, за да обясни, че ГЕРБ вече много дясна партия, защото са увеличили преразпределението през бюджета, което ги прави лява партия.

„Над 47% е това преразпределение през последното тримесечие на миналата година. При вас десни приоритети не можем да видим“, обърна се Петър Чобанов към Иванов, явно недоволен, че държавата отпуска помощи на засегнатите от ковид кризата. Александър Иванов оспори това твърдение като коментира, че в България има най-ниското преразпределение от държавата на данъци и публичен ресурс.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети