Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ненков: Предстоят избори и това е единственият разумен и демократичен начин за излизане от кризата

Политика

Ненков: Предстоят избори и това е единственият разумен и демократичен начин за излизане от кризата

Ненков: Предстоят избори и това е единственият разумен и демократичен начин за излизане от кризата - Tribune.bg
Снимка:

„Ако това е начинът за сваляне или взимане на власт, аз не искам да живея в тази държава“. Така депутатът от ГЕРБ Александър Ненков коментира днешната ескалация на напрежението по време на протестите в София и блокадата на сградата на парламента.

Предстоят избори и това е единственият разумен и демократичен начин за излизане от кризата, да се направи този преход. Очевидно има политическо напрежение и това противопоставяне явно ще продължи. Но в крайна сметка живеем в 21 век, цивилизована държава, не е този начинът - с провокация и насилие, заяви още депутатът.

Жалко, че се стига до крайни сблъсъци. Какво се случва с хората, които разсъждават различно от тези на протеста, попита депутатът от ГЕРБ.

„Много ми е интересно какво ще стане, ако тези хора влязат в парламента. Какво, ще ни бият ли? Ще ни убият ли? Ще ни заравят в ковчези? Всеки има приятели, семейства, роднини. Сигурно и те се притесняват за това дали ние сме добре или не. Не приемам по никакъв начин да се стига до крайности“, категоричен бе той.

Той заяви още, че има познати на протеста и никога не се е опитвал да променя мнението им, „напротив, това е цивилизованата част от нещата, но се надявам, че мнозинството от хората няма да позволят държавата да се срине по този начин, защото това би бил един срамен ден за демокрацията, независимо дали ни или не ни харесват“, коментира Ненков.

По думите му никой от протестиращите, включително и президентът Румен Радев, който подкрепя протестите от самото им начало, не казва „какво ще направи той“, а единствено призовават за оставка на кабинета, начело с премиера Бойко Борисов.

Ненков смята, че една оставка ще породи друга политическа ситуация и друга политическа криза, от която не е ясно как ще излезем.

„ГЕРБ два пъти е подавал оставка. Щом сме могли два пъти да предприемем тази крачка, смятам, че винаги това е обсъждан вариант. Самият премиер Бойко Борисов го е обсъждал многократно. На този етап, честно да ви кажа, независимо колко хора са отвън, има и инакомислещи хора. Мен са ме спирали без да ме познават и са ми казвали, че за тях не е приемливо да се подава оставка, както и че има избори март месец и не бива държавата да се вкарва в тази спирала“, каза той.

„Всеки прави грешки, но винаги сме се ръководили от интересите на народа. Дали ни харесват ще кажат на изборите. И не виждам друг начин да се излезе от политическата ситуация. Аз и моите колеги работим съвестно. Ние винаги сме работили добросъвестно за хората. ГЕРБ никога до този момент не е правил избори, така че никога не е могъл да ги фалшифицира. В момента най-важният въпрос е здравната криза и пандемията. Никой от протестиращите, включително и президентът, не обелват дума затова“, посочи депутатът.

Може 100 000 души да не харесват правителството, но аз не приемам някакви хора да говорят от името на целия народ, каза още Александър Ненков.                      

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Жаноар По-страшен от спина, по-опасен от рака, сега-засега си остава Мунчо Фатмака!
02.09.2020 15:23 / Отговор
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!!!

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
02.09.2020 16:32 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати