Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Ненков: Голяма грешка е да се използват изборните правила, за да се оправдаем от една евентуална загуба

Политика

Александър Ненков: Голяма грешка е да се използват изборните правила, за да се оправдаем от една евентуална загуба

Александър Ненков: Голяма грешка е да се използват изборните правила, за да се оправдаем от една евентуална загуба - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ ще отхвърли президентското вето, обяви депутатът

Голяма грешка е да се използват изборните правила, за да се оправдаем от една евентуална загуба, изтъкна заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков при дебата по президентското вето върху Изборния кодекс. По негова оценка  изборите в България са на достатъчно добро демократично ниво. Народният представител бе категоричен, че нарушения има, но при тях става въпрос криминални деяния, а не за проблеми в законодателството.

„Смятам, че темата прекалено много се преекспонира. Ние всяваме едно недоверие в хората. Това води до поставяне под съмнение, едва ли не, на демократичността на едно правителство. Това е вредно и не бива да се случи. Трябва да търсим компромисните решения, за да покажем на обществото, че ние сме достатъчно узрели като политици“, смята Александър Ненков. Той подчерта, че в лично качество не е привърженик на машините, но се съобразява с мнението на мнозинството избиратели.

„Хубаво е да се види какъв ще бъде ефектът“, уточни Ненков.

По думите му ветото на президента е опит за противопоставяне.

„Той не търси никакъв диалог, с когото и да е било“, твърди депутатът от ГЕРБ и посочи, че партията му ще отхвърли ветото на президента на Изборния кодекс.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати