Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Ненков към БСП: Протестиращите и вас не ви харесват!

Политика

Александър Ненков към БСП: Протестиращите и вас не ви харесват!

Александър Ненков към БСП: Протестиращите и вас не ви харесват! - Tribune.bg
Снимка:

От Обединени патриоти няма да подкрепят вота, но са готови за референдум или свикване на Велико Народно събрание

Протестиращите и вас не ви харесват, обърна се депутатът от ГЕРБ Александър Ненков към социалистите в пленарна зала по време на обсъждането на вота срещу правителството, внесен от БСП.

“Ще се обърна към протестиращите, познавам много от тях – приятели, познати. Призовавам ги да влагаме разум. Емоциите не са добър съветник… Те и вас не ви харесват, важно е да има мостове между нас, а не пропасти“, апелира Ненков.

Депутатът подчерта от трибуната, че страната е в нелека ситуация и народните представители следва да защитават интересите на народа. Той обяви, че ГЕРБ няма да подкрепят вота на недоверие по две причини – защото са научени да носят отговорност и второ, защото са против цялата власт да бъде дадена на един комплексиран човек – президента.

„За 4 години /президентът б. р./ разруши всеки един мост между институциите, изпълнен с омраза и реваншизъм, защото някой му е нарушил комфорта. Обръщаше се към Народното събрание и ни наричаше мутри… И този човек иска цялата власт! Не съм склонен да му я дадем“, изтъкна Ненков. Той припомни, че ГЕРБ два пъти вече са подавали оставка и това дори е „по-добрия вариант за партията“, но този „лош“ Борисов е „направил така, че България допреди кризата бе в най-доброто си състояние за последните 30 години“.

„Постигнахме голям успех с влизането в чакалнята на еврозоната, защитени сме от мигрантска криза. Все заради "лошия" Борисов, уважаван от всички европейски лидери. На хората отвън ще кажа - нека бъдем разумни. След 6 месеца има избори, ако подадем оставка политическите искания сега ще станат социални след време“, призова депутатът от трибуната.

От Обединени патриоти заявиха, че са готови за дебат как да се спре веригата „власт-олигархия“ и как страната да се справи с купения вот, за да се промени България. Искрен Веселинов заместник-председател на парламентарната група обяви, че от Обединени патриоти са готови за референдум или свикване на Велико Народно събрание.

„В днешните дни на срив на икономиката, ще работим по предизвикателствата. Търсим национално единство и ще гласуваме против внесения вот. България над всичко!“, посочи Искрен Веселинов.

"Корупцията е легализирана институционално", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея нахлуването на прокуратурата в президентската институции и разследванията срещу двама съветници на Румен Радев е само поводът за общественото недоволство, а причините за него са много по-дълбоки. "Те се коренят в нетърпимостта към корупционното управление на правителството“, каза тя.

Обстойно се запознах в мотивите и не съм изненадат нито от съдържанието нито обема, цели 9 страници. В мотивите са изложени вече разкрити неща, по които работи прокуратурата и КПКОНПИ. Мотивите са напоени с аромата на тежкия дубайски парфюм с който са напръскани и явно не ви е стигнало времето, заяви Иван Иванов от ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Хайде бе не може да се изземва мнението на хората, кого харесват или не, ще се види на изборите, но само ако са честни, а досега те никога не са били- цигани под строй гласуват за ГЕРБ, и ДПС, с Константинов имаме толкова много невалидни бюлетини, в секционните комисии броят неправилно. Трябва да има машинно и електронно гласуване, активна регистрация на гласоподавателите.
20.07.2020 10:39 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети