Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Ненков: Кризите са много, а решенията не са приоритет на опозицията, а на управляващите

Политика

Александър Ненков: Кризите са много, а решенията не са приоритет на опозицията, а на управляващите

Александър Ненков: Кризите са много, а решенията не са приоритет на опозицията, а на управляващите - Tribune.bg
Снимка:

Александър Иванов разкри, че язовир „Пазар дере“ е бил съзнателно източен заради медийната изява на Кирил Петков

„Свидетели сме на нещо безпрецедентно. Поне в моя спомен до този момент никога не се е случвало в началото на една сесия на НС управляващото мнозинство да не излезе на трибуната и да не изрази какви приоритети ще изпълнява, каква е неговата визия за справяне с казусите и кризите в държавата. Единствено опозиционните партии излязоха и го направиха. Единствената точка, която имаше смисъл днес да се гледа и тя отпадна, беше за създаване на компенсаторен механизъм за небитовите потребители на електроенергия и тя беше предложена от ГЕРБ. Отпадна поради формални причини, а не поради смислени“, заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Ненков.

Той призова колегите си от управляващото мнозинство „да излязат от своята комфортна зона“.

„Кризите са много, решенията не са приоритет на опозицията, а на управляващите. Не мога да повярвам, че днес четири управляващи партии, които дойдоха с големи заявки за визия по какъв начин държавата да се развива, не излязоха и не казаха нито дума. Или тези хора нямат никаква представа как и по какъв начин да приоритизират своите действия през следващите месеци, или просто нямат никаква координация помежду си и се чудят как и единствено да се измъкнат от решението на съответните въпроси“, подчерта Ненков.

„Управленска програма на този етап няма. Вече седмици наред управляват колегите, но без програма. Това е много притеснително. Означава, че има липса на каквато и да е публична отговорност, което влияе на цялата държава“, категоричен бе депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Трябва да отбележим една симптоматика на министър-председателя Кирил Петков. Откриваме, че той има проблем при казването на определени истини“, каза пък Александър Иванов.

Той повдигна и въпроса за състоянието на язовир „Пазар дере“ край Ловеч. По думите му в писмен отговор на депутатско питане бившият служебен министър на икономиката Даниела Везиева е изнесла информация, която не отговаря на твърденията на нейния предшественик на поста - Кирил Петков относно нивата на водоема. В качеството си на служебен министър сегашният премиер посети язовира през лятото на 2021 г. и коментира изразходването на средства за ремонта му. „С което на практика г-жа Везиева уличи г-н Петков в изопачаване на истината и меко казано лъжа. Язовирът на 31 май си личи, че е бил пълен, а два дни по-късно се вижда, че е празен“, подчерта Иванов.

По думите му два дни е подготвяна медийната изява на Петков, за да заблуди всички български граждани, че са правени ремонти на празни язовири, без да има необходимост.

По повод позицията на Слави Трифонов за Република Северна Македония Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС коментира, че проблем остава хаоса и липсата на идеи как да се разреши въпросът.

„Позицията ни винаги е била, че българската история, българската култура и българският национален интерес не са обект на търговия“, категоричен бе Гаджев.

Той каза, че през следващите седмици от ГЕРБ-СДС ще поставят въпроси по тази тема, за да се изясни каква е позицията на правителството.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети